I. Šimonytė: Rusijai nereikia daug laiko susirasti pretekstą grasinančiai retorikai

I. Šimonytė: Rusijai nereikia daug laiko susirasti pretekstą grasinančiai retorikai


Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad nereikėtų stebėtis grasinimais persunkta ir Kaliningrado tranzito klausimo kontekste suintensyvėjusia Rusijos retorika Lietuvos atžvilgiu.


„Rusijos retorika yra tai prie ko turbūt mes, ten kur gyvename, daugiau ar mažiau esame pripratę. Nes susirasti kažkokį pretekstą retorikai tos valstybės režimui neužtrunka laiko“, – žurnalistams Seime sakė premjerė.


Vyriausybės vadovė taip pat pakomentavo ir tai, kad dėl su Rusija siejamos programišių grupuotės vykdytos kibernetinės atakos šią savaitę strigo dalies valstybės institucijų ir įmonių veikla. I. Šimonytės teigimu, imamasi visų priemonių, kad būtų ištaisytos visos esamos spragos.


„Darbas vyksta 24/7 ir taisomos spragos, kur jos yra nustatomos. Institucijos intensyviai dirba“, – sakė ji, pažymėdama, kad ir kibernetinės atakos iš Rusijos nėra didelė naujiena Lietuvai.


„Tai nėra pirma kibernetinė ataka. Per laikotarpį nuo Rusijos invazijos į Ukrainą vasario pabaigoje tų atakų matėme: atakos buvo ir prieš Ukrainą, ir prieš kitas kai kurias valstybes, įskaitant ir Lietuvos kai kurias institucijas. Vėliau buvo aprimęs pačių atakų intensyvumas, bet buvo labai intensyviai vykdoma vadinamoji skenavimo veikla – kai ieškoma spragų informacinėse sistemose“, – sakė I. Šimonytė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)