Beata Nicholson: „Gyvenu savo svajonių gyvenimą“

Beata Nicholson: „Gyvenu savo svajonių gyvenimą“


Jau tas jos pozityvumas! O dar šypsena ir juokas!.. Bendrauti su Beata – didelis malonumas. Ji myli žmones, nebijo išgirsti ir užduoti neparankių klausimų. Nes visada vietoj klaustuko galima padėti tašką. Ir savo vaikus moko atvirumo – karti tiesa jai geriau už saldų melą.


Birutė JANČIENĖ


– Sprogsta pavasaris. Su šilumos ir lengvumo ilgesiu. Pakalbėkime apie jūsų knygą „Lengva kasdienybė: viskas suskaičiuota“, kurioje – viskas apie gerą savijautą, telpančią į 1 400 kcal. Kodėl panūdote skaičiuoti kalorijas?

– Ši knyga atsirado senokai, kai laukiausi sūnaus Hario. Mat tuo metu baigiau sveikos ir subalansuotos mitybos kursus Londono kulinarijos mokykloje, kurioje mokiausi ir įgijau kulinarijos meno baigimo diplomą. Kursai apie sveiką mitybą truko tris mėnesius, iš Lietuvos skraidžiau į juos kas savaitę.


Kursinis darbas buvo sudaryti mitybos planą pagal individualius poreikius. Pasirinkau sudaryti planą savo seseriai – tai buvo mitybos planas svoriui sumažinti. Taigi, pusryčiai, pietūs, vakarienė su mažiau angliavandenių, bet su daug skaidulų, daržovių, lėtųjų angliavandenių, baltymų. Rezultatai – puikūs, atsiliepimai apie knygą – taip pat.

REKLAMA


– O pati ar skrupulingai skaičiuojate kalorijas?

– Tikrai ne! Nes maistas man labai patinka! Vėliau išleidau knygą „Sutramdyta meška“ – irgi apie tai, kaip reguliuoti svorį, kaip sutramdyti savo smegenis ir įsliuogti į norimo dydžio suknelę. Knyga gimė po pažinties su puikia psichologe Rosita Kanapeckaite, kuri turi savo metodiką.


Antsvoris dažnai yra ir psichologinių problemų pasekmė. Juk, būna, valgydami išgyvename įvairias emocijas, antraip tariant, jas „sukramtome“. Knygoje kalba apie sąmoningą valgymą ir apetito tramdymą. Ten – ir kelių moterų istorijos apie ištirpusius kilogramus.


Šiandien sėdžiu prie naujos knygos. Rašyti man labai patinka. Lig šiol esu išleidusi aštuonias knygas.


Beata Nicholson: „Gyvenu savo svajonių gyvenimą“


– Galbūt ateityje Beata Nicholson blykstelės dar kokiu nors nauju kūrybiniu amplua?

– Tikrų tikriausiai taip nutiks! Gyvenimas man vis pamėtėja naujų galimybių, o ir aš pati jų ieškojau ir vis tebeieškau. Laikas lekia nežmonišku greičiu. Nevalia jo švaistyti tuščiai, noriu išbandyti save daugeliu amplua.


– Tačiau jūsų aistra gaminti niekur nedingo. Iš kur tas virtuoziškumas virtuvėje?

Dalis šio straipsnio pasiekiama tik prenumeratos skaitytojams.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)