Atradimai Troškūnuose tęsiasi: į plenerą susirinko žymūs menininkai

Atradimai Troškūnuose tęsiasi: į plenerą susirinko žymūs menininkai


Anykščių rajone, mažiausiame Lietuvos miestelyje po Panemunės, tęsiasi „Atradimai‘21“. Troškūnuose, Švč. Trejybės bažnyčios ir vienuolyno ansamblyje dešimties dienų darbui susirinko žymūs menininkai į jau tradicija tampantį plenerą „Atradimai'21“.


„Pirmą kartą apsilankęs Troškūnuose, buvau priblokštas pamatęs nuostabią, didžiulę XVIII a. bažnyčią, Bernardinų vienuolyno ansamblį, spalvingas, pilnas istorinių objektų apylinkes. Šis kraštas vertas geriausių dailininkų teptuko. Esu tikras – bus karšta, kūrybinga savaitė.“ - taip praėjusiais metais kalbėjo plenero kuratorius, dailininkas, pedagogas Gintaras Zubrys, kuris šiemet jau antrą kartą dalyvauja plenere kartu su savimi pakviesdamas žinomiausius Lietuvos kūrėjus bei svečią iš Estijos.


Dailininkai Mindaugas Skudutis, Julija Skudutytė, Ausma Bankauskaitė, Aušra Kleizaitė, Arturas Savickas, Arvydas Kašauskas, Peeter Krosmann, Elena Balsiukaitė - Brazdžiūnienė, Arvydas Brazdžiūnas - Dusė ir Lina Vaišnytė liepos 8 – 18 dienomis ieško meninių atradimų Troškūnų vienuolyne.

REKLAMA


„Atradimai‘21” metu laukia įdomūs ir prasmingi renginiai, kurie tikiu, praturtins kiekvieną atvykusį ir suteiks daug grožio jų kasdienybei. Juk žmonės instinktyviai vadovaujasi ta formule, kad grožis pakeis pasaulį. Grožis yra kažkokia jėga, kuri keičia mūsų aplinką, daro žmogų gražesnį.


Žmogus mato meno kūrėjų išraišką labai gražia forma.“ – sako tradicija tampančio plenero sumanytojas ir vienas iš organizatorių Saulius Filipavičius.


„Troškūnų Švč. Trejybės bažnyčios ir vienuolyno ansamblyje veiklą pradėjo Dvasinės atgaivos ir kūrybos centras, kurio viena iš pagrindinių veiklos krypčių - kultūros kūrėjų kūrybinės veiklos organizavimas ir jos pristatymas visuomenei.


Noriu, kad atskirtis tarp kūrėjo ir žiūrovo būtų kuo mažesnė. Tikiu, kad tokia sąveikos forma turi didžiausią poveikį žmogui, jo pasaulėžiūros formavimui, todėl plenero metu organizuojamuose renginiuose kiekvienas galės rasti artimą kontaktą su kūrėju, pažinti kūrybos procesą, drąsiai bendrauti ir semtis naujų, unikalių patirčių.“ – sako viena iš DAIKC įkūrėjų ir plenero organizatorių Eglė Jasutytė – Mažintė.

REKLAMA


Plenero metu laukia net trys renginiai:


Liepos 16 d. 20.00 val. Švč. Trejybės bažnyčioje smuikininkė Barbora Domarkaitė ir pianistas Darius Mažintas pakvies muzikos mėgėjus į atvirą repeticiją – koncertą.


Liepos 17 d. nuo 16.00 val. išskirtinė popietė, kurios metu koncertą bažnyčios salėje svečiams dovanos styginių kvartetas Archi Quartett ir operos solistai sopranas Ilona Pliavgo ir tenoras Andrius Bartkus, po jo vienuolyno kiemelyje laukia vakarienė su kūrėjais, kurie mielai pasidalins savo kūrybine patirtimi, papasakos, kokiu žvilgsniu pasaulį mato dailininkas ir ką jo meno pasaulyje gali įžvelgti žiūrovas. Renginio svečiai pirmieji galės apžiūrėti plenero parodą ir įsigyti patinkančius paveiklus.


Liepos 18 d. nuo 11.00 val. plenero “Atradimai’21” atvirų durų diena. Iki pat vakaro visi norintys galės atvykti į Švč. Trejybės bažnyčios ir vienuolyno ansamblį apžiūrėti plenero metu gimusių meno darbų.


Liepos 16 ir 18 d. renginiai nemokami.


Partnerių turinys.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>