Kinijos archeologai atkasė 2 tūkst. metų senumo indą su vynu

Kinijos archeologai atkasė 2 tūkst. metų senumo indą su vynu


Vidurio Kinijoje kasinėjimus vykdantys archeologai antradienį pranešė manantys, kad jiems pavyko atrasti 2 tūkst. metų senumo bronzinį indą su vynu. Pranešama, kad jis buvo sandariai uždarytas ir užkastas kape.


Indas su 3,5 litro geltono skysčio, kurio kvapas, pasak archeologų, itin primena kiniško vyno kvapą, buvo atrastas per kasinėjimus Henano provincijoje, pranešė naujienų agentūra „Xinhua“.


Skystis bus išsiųstas į laboratoriją, kur bus ištirta jo sudėtis, informavo Luojango Kultūros relikvijų ir archeologijos instituto vadovas Shi Jiazhenas.


Be indo su vynu, kape taip pat rasti žmogaus palaikai ir žąsies formos žibintas.



Manoma, kad archeologų atrastas gėrimas pagamintas Vakarų Hanų dinastijos laikais (202 m. pr. Kr. - 8 m. po Kr.) Kaip to meto gyventojams indą pavyko uždaryti taip sandariai, kad vynas neišgaruotų, „Xinhua“ nenurodė.


Tai - ne pirmas kartas, kai tyrinėtojai atranda minėto laikotarpio alkoholinių gėrimų. Iš ryžių arba sorgo pagaminti ir puošniuose bronziniuose induose laikyti svaigieji gėrimai tuo metu buvo plačiai naudojami per įvairias ceremonijas ir ritualus, rašo „Xinhua“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)