Pandemijos akivaizdoje – PZU dovana mokytojams

Pandemijos akivaizdoje – PZU dovana mokytojams


Tiek mokiniams, tiek mokytojams šių metų rugsėjo pirmųjų dienų jaudulys yra kitoks nei anksčiau. Mokslo metų pradžią šiemet lydi ir privalomos apsaugos priemonės, sveikatą saugančios taisyklės bei padidėjęs krūvis dėl nuotolinio ir gyvo mokymo derinimo. Būtent nelengvos mokymo sąlygos ir atsakomybė ne tik už mokymo procesą, bet ir už mokinių saugumą skatina socialiai atsakingas įmones ieškoti galimybių palengvinti mokytojų rutiną.


Todėl rugsėjo 1 d. mes pradėjome socialinę iniciatyvą „Būk saugus“, skirtą padėti tiems, kurie atlikdami pareigas ateinančiu laikotarpiu rizikuos savo sveikata. „Nenumatytos krizės ar neramumai yra paskata aktyviau veikti visuomenėje ir pamatyti tuos, kurie susiduria su didžiausiais iššūkiais ar rizikomis. Juk tiek mūsų vaikų, tiek mūsų visuomenės gerovė priklauso nuo mokytojų sveikatos, ryžtingumo ir galimybių jaustis saugiai savo darbo vietoje“, – tvirtina PZU generalinis direktorius Zbignevas Gaverskis.

REKLAMA


Šiuo metu visiems Lietuvos bendrojo ugdymo įstaigose dirbantiems mokytojams dovanojame 1000 eurų vertės gyvybės draudimą, o COVID-19 ar šio viruso komplikacijų sukelto kvėpavimo takų susirgimo atveju, jei stacionarinio gydymo ligoninėje trukmė būtų ilgesnė nei 5 kalendorinės dienos, – ir papildomą 500 eurų vertės draudimą.
Pasveikinti, padėkoti ir palaikyti – tokius „Būk saugus“ iniciatyvos tikslus įvardija Z. Gaverskis. „Mokytojai yra viena iš tų visuomenės grupių, kurios susiduria su didžiausia rizika susirgti. Todėl šiuo jiems ypač sudėtingu laikotarpiu norime atsidėkoti už mokytojų atsakingumą, atsidavimą savo darbui ir parodyti paramą“, – sako PZU generalinis direktorius.


Tikimės, kad ši iniciatyva ne tik parodys dėkingumą Lietuvos mokytojams už visų mūsų vaikų ugdymą, bet ir padės pradėti mokslo metus saugiau, ramiau ir užtikrinčiau.


Gyvybės bei stacionarinio gydymo ligoninėje draudimą dovanojame visiems Lietuvos bendrojo ugdymo įstaigose (pradinėse mokyklose, progimnazijose, pagrindinėse mokyklose, gimnazijose, licėjuose), dirbantiems mokytojams, kurie iki spalio 15 d. užsiregistruos www.pzugd.lt interneto svetainėje. Draudimas galios nuo užsiregistravimo datos iki 2020-12-31. Daugiau informacijos galite sužinoti pzugd.lt arba 19191.


Partnerio turinys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)