Jungtinių Tautų generalinis sekretorius: COVID-19 yra didžiausia grėsmė pasaulio saugumui

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius: COVID-19 yra didžiausia grėsmė pasaulio saugumui


Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas pavadino koronavirusą didžiausia šiandien pasauline grėsme, tai jis pareiškė per spaudos konferenciją trečiadienį.


„Virusas yra didžiausia grėsmė pasaulio saugumui šiandien“, – pabrėžė generalinis sekretorius ir pridūrė, kad dėl šios priežasties jis ragins iki 2020 metų pabaigos nutraukti visus konfliktus pasaulyje, jog būtų galima sutelkti visą dėmesį korovirusui įveikti.


„Antradienį, sakydamas kalbą Generalinėje Asamblėjoje, prašysiu tarptautinės bendruomenės sutelkti visas pastangas, kad pasaulinės paliaubos taptų realybe iki šių metų pabaigos“, – teigė A. Guterresas.


Generalinio sekretoriaus teigimu, koronaviruso pandemija yra nebevaldoma ir jos aukų skaičius greitu metu perkops 1 mln.


Remiantis naujausia statistika, visame pasaulyje koronavirusu užsikrėtė daugiau kaip 29,7 mln. žmonių, iš jų daugiau kaip 939 tūkst. mirė.


JT Generalinės Asamblėjos bendrosios diskusijos vyks rugsėjo 22–29 dienomis, šiemet daugiausiai kreipimųsi bus vaizdo įrašų formatu.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)