D. Trumpas: vakcina nuo COVID-19 gali būti sukurta jau po mėnesio

D. Trumpas: vakcina nuo COVID-19 gali būti sukurta jau po mėnesio


JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad vakcina nuo koronaviruso gali būti sukurtas jau po mėnesio – tai pranoksta net optimistiškiausias jo paties anksčiau išsakytas prognozes.


D. Trumpas taip pat teigė, neva pandemija gali praeiti savaime, net ir be vakcinos.


„Mes labai arti vakcinos sukūrimo. Esame vos už kelių savaičių nuo jos – galbūt trijų, keturių savaičių“, – susitikime su rinkėjais Pensilvanijoje sakė D. Trumpas.


Tiesa, vos kelias valandas iki šio susitikimo D. Trumpas „Fox News“ sakė, kad vakcina gali būti sukurta po „keturių, o gal aštuonių savaičių“.


Tuo tarpu demokratai reiškia nerimą, kad D. Trumpas spaudžia vyriausybines sveikatos reguliavimo institucijas ir mokslininkus, kad šie patvirtintų vakciną iki lapkričio 3 d. vyksiančių JAV prezidento rinkimų.


Ekspertai, įskaitant JAV vyriausybės infektologą Anthony'į Faucį, teigia, kad vakcinos galima tikėtis metų pabaigoje, o ne spalį.


Paklaustas, kodėl nusprendė sumenkinti pandemijos, pražudžiusios beveik 200 tūkst. amerikiečių, grėsmę, D. Trumpas pareiškė, kad grėsmės nesumenkino, o atvirkščiai, ją iškėlė į visuomenės dėmesio centrą „savo veiksmais“.

REKLAMA


Tiesa, pats D. Trumpas žurnalistui Bobui Woodwardui anksčiau duotame interviu, kuris paskelbtas jo knygoje „Įniršis“ (angl. „Rage“), sakė tyčia nusprendęs „sumenkinti jos grėsmę“, kad neišgąsdintų amerikiečių.


JAV prezidentas taip pat kartojo, kad pandemija „tiesiog praeis“.


„Ji praeis ir be vakcinos, tačiau su vakcina praeis kur kas greičiau“, – sakė D. Trumpas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)