20 patarimų, kurie padės lengviau prižiūrėti savo odą

20 patarimų, kurie padės lengviau prižiūrėti savo odą


Yra šimtai straipsnių, kuriuose išsamiai aprašomi naujausi ir geriausi odos priežiūros patarimai ir gudrybės. Tačiau, kai yra tiek daug skirtingų nuomonių, gali būti sunku sužinoti, kas iš tikrųjų veikia. Norėdami padėti jums išsiaiškinti, kaip išsirinkti tinkamus odos priežiūros patarimus, pasistengėme ir atrinkome jums pačius populiariausius.


Štai 20 odos priežiūros patarimų, kurių, dermatologų ir grožio ekspertų nuomone, verta laikytis - nuo kasdienės apsaugos nuo saulės ir produktų sluoksniavimo iki odos šveitimo ir drėkinimo.


1. Naudokite kremą nuo saulės

Vaikystėje apsauginį kremą nuo saulės tikriausiai naudojote tik žaidimams lauke ir išvykoms į paplūdimį. Nors puiku, kad tomis dienomis jūs nepamiršdavote kremo nuo saulės (arba jo nepamiršdavo jūsų tėvai), ne mažiau svarbu naudoti plataus spektro SPF ir ne tokiomis saulėtomis dienomis. Nepaisant to, kaip atrodo dangus, jus vis tiek gali paveikti kenksmingi UV saulės spinduliai, kurie gali sukelti priešlaikinį odos senėjimą ir net kai kuriuos vėžinius susirgimus.

REKLAMA


Kad sumažintumėte šią riziką, labai svarbu naudoti apsauginį kremą nuo saulės, kuris yra kasdienės odos priežiūros procedūros dalis. Grožio specialistai iš shop.kosmetikosdnr.lt pabrėžia, kad naudojamo kremo nuo saulės SPF turėtų būti ne mažesnis nei 30, o geriausia, jei jis būtų kur kas didesnis. Taip pat vertėtų atminti, kad kremą nuo saulės reikėtų naudoti ir pakartotinai, t.y. neapsiriboti vien tik vienu odos patepimu prasidėjus dienai.


2. Dvigubai nuvalykite savo odą

Ar naudojate daug makiažo, o galbūt gyvenate mieste, kuriame tvyro didelis smogas? Kad ir kaip bebūtų, dvigubas odos valymas gali būti geriausias jūsų odos draugas. Kai veidą valote dviem etapais, galite kruopščiai pašalinti makiažą ir nešvarumus. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai pradėti nuo švelnaus valiklio, o po to naudoti valiklį, skirtą jūsų odos problemoms spręsti.


Laimei, šiuolaikinėje kosmetikos ir grožio priežiūros priemonių rinkoje tokių priemonių yra daugybė, todėl jums tikrai neturėtų iškilti sunkumų atrandant jūsų veido odos tipą ir konkrečią situaciją atitinkančius odos valiklius. Ir, žinoma, labai svarbu, kad jūs atsižvelgtumėte į pasirenkamų odos valymo priemonių sudedamąsias dalis, užtikrinant, jog joms nesate alergiškos ir taip pat jos nepakenks jūsų odos būklei.

REKLAMA


3. Po odos nuvalymo panaudokite drėkiklį

Odos valymas - puiki pradžia, tačiau iš karto po to jos nedrėkindamos praleidžiate gyvybiškai svarbų odos priežiūros žingsnį. Kai drėkinamuoju kremu tepate dar šiek tiek drėgną odą po valymo, drėgmė joje susikaupia ir padeda ją drėkinti visą dieną. Kadangi kosmetikos rinka yra didžiulė, netruksite pastebėti, jog joje yra siūlomas ir didelis skirtingų odos drėkiklių asortimentas. Dėl šios priežasties turėtumėte neskubėti ir rinktis labai atsakingai. Taip pat galite pasirinkti ir odos drėkiklį, kuriame yra SPF ir senėjimą stabdančių ingredientų.


4. Masažuokite veidą jį valydamos ir drėkindamos

Užuot greitai panaudodamos valiklį ir drėkiklį, pasistenkite neskubėti valydamos ir drėkindamos savo veido odą. Kai prieš nuplaudamos veidą švelniai įmasažuojate pasitelkiamus kosmetikos produktus į savo veido odą, suaktyvinate kraujotaką ir užtikrinate, kad jūsų oda atrodys kur kas gaiviau ir gražiau.


5. Kosmetikos priemones naudokite tinkama seka

Jei norite, kad jūsų naudojami grožio priežiūros produktai padėtų pasiekti geriausius rezultatus, įsitikinkite, jog juos naudojate tinkama tvarka. Dauguma dermatologų rekomenduoja odos priežiūros produktus naudoti nuo lengviausių iki sunkiausių. Pavyzdžiui, galite pradėti nuo lengvo serumo, po to naudoti šiek tiek sunkesnį drėkinamąjį kremą ir galiausiai - plataus spektro apsauginį kremą nuo saulės, kad visa tai būtų užfiksuota. Tai reiškia, kad jokiu būdu niekuomet neturėtumėte pradėti nuo sunkiausių kosmetikos priemonių, kadangi tokiu atveju lengvesni kosmetikos produktai nebegalėtų prasiskverbti į jūsų odą ir padėti pasiekti norimą rezultatą.



6. Naudokite skirtingas veido kaukes

Kiekvienos iš mūsų veido oda yra labai skirtinga. Tai reiškia, kad nevertėtų manyti, jog galite naudoti „universalias“ veido kaukes ir visuomet tikėtis pačių geriausių rezultatus. Be to, reikia atminti, kad skirtingos veido odos sritys gali reikalauti skirtingų medžiagų, o tai reiškia, jog joms reikia ir skirtingos priežiūros. Dėl šios priežasties naudodamos veido odos kaukes turėtumėte pasitelkti įvairių rūšių kaukes, nes tokiu būdu jūs galėtumėte užtikrinti, jog kiekviena jūsų veido odos sritis gaus visą tai, ko jai labiausiai reikia. Pavyzdžiui, riebesnei veido odos daliai galite taikyti detoksikuojančią kaukę, o sausai daliai pasitelkti drėkinančia formule pasižyminčią veido kaukę.


7. Reguliariai (ir švelniai) šveiskite odą

Odos šveitimas yra raktas į švytinčią odą. Kai nušveičiate susikaupusias negyvas paviršines odos ląsteles, jūsų veido oda atrodo švytinti. Tačiau nepamirškite, kad jei jaučiate, kad jūsų oda atrodo papilkėjusi, mažiausiai norisi ją stipriai šveisti. Tai gali pakenkti jūsų odai ir neduos norimų rezultatų. Tai reiškia, kad jei jūs imatės odos šveitimo, jokiu būdu neturėtumėte to daryti labai grubiai ar naudoti odos šveitiklius, kurie galėtų sudirginti ir suerzinti jūsų odą. Be to, odą šveisti turėtumėte ne dažniau kaip du kartus per savaitę.


8. Niekuomet neikite miegoti su makiažu

Net jei esate išsekusi po ilgos darbo dienos, būtinai skirkite laiko nusivalyti makiažą. Kai užmiegate su makiažu, gali užsikimšti veido odos poros ir susikaupti makiažo priemonių sankaupos, dėl kurių kiltų odos uždegiminės reakcijos. Dėl šios priežasties, prieš atsiguldamos į lovą, visada turėtumėte nuvalyti veidą švelniu valikliu, kad pašalintumėte nešvarumus, purvą, bakterijas ir makiažą. Ir taip pat nemanykite, kad jei jūs naudojate pačios aukščiausios kokybės ir vienas brangiausių makiažo priemonių, kartkartėm galite sau leisti jų laiku nenuvalyti. Toks požiūris būtų labai neteisingas ir galintis nulemti labai prastus rezultatus.

REKLAMA


9. Naudokite drėkinamąjį veido purškiklį

Jei matėte, kaip kas nors vidudienį purškia savo veidą, ir norite prisijungti prie šios odos priežiūros tendencijos, žinokite, kad purškimas yra naudingiausias, jei naudojate specialiai sukurtą drėkinamąjį veido purškiklį. Daugelyje tokių produktų gausu odai naudingų mineralų, todėl pasidairykite po šiuolaikines kosmetikos ir grožio priežiūros priemonių parduotuves, kad galiausiai galėtumėte atrasti ir įsigyti tinkamiausią veido purškiklį. Dabartinis jų asortimentas yra labai platus, todėl galite būti tikros, kad lengvai atrasite tai, ko ieškote.


10. Sportuodamos veido odos servetėles ir micelinį vandenį turėkite su savimi

Nesvarbu, ar ėmėte sportuoti sporto salėje, ar treniruojatės namuose, po sporto labai svarbu nuo veido nuvalyti prakaitą. Jei prakaito nenusiplaunate iš karto, rizikuojate užkimšti poras ant odos paviršiaus likusiais nešvarumais, prakaitu ir makiažu. Visada rekomenduojame su savimi turėti veido servetėlių arba micelinio vandens buteliuką – ir tai ypač aktualu tuomet, kai keliaujama.


11. Gerkite vandenį

Sunku nusakyti, kaip svarbu gerti pakankamai vandens. Tyrimais nustatyta, kad kasdien geriant pakankamai vandens pagerėja paviršinė odos išvaizda, todėl praleisti hidratacijos jokiu būdu nevalia nei vienai iš mūsų. Be to, tai dar kartelį patvirtina ir primena, jog norėdamos turėti labai gražią, sveika ir spindinčią odą, ją turėtume drėkinti ne tik iš išorės (naudodamos kosmetikos priemones), tačiau ir iš vidaus.


12. Gerai miegokite

Miego trūkumas gali ne tik neigiamai paveikti jūsų produktyvumą, bet ir pakenkti jūsų odai. Atlikti tyrimai parodė, kad prasta miego kokybė iš tikrųjų gali padidinti senėjimo požymius ir sumažinti apsauginio odos barjero funkcijas. Kad jūsų oda atrodytų ir jaustųsi kuo geriau, stenkitės kiekvieną naktį miegoti rekomenduojamą valandų kiekį. Be to, miegoti taip pat turėtumėte eiti laiku, todėl nemanykite, kad jei miegoti einate 2 val. nakties ir miegate 8 val., viso to pakaks, jei norite atrodyti ir jaustis kuo puikiausiai. Tinkamas miego režimas yra ypatingai svarbus, todėl pasistenkite pakoreguoti savo dienotvarkę taip, kad paroje liktų pakankamai valandų kokybiškam miegui.

REKLAMA


13. Kaklo odą prižiūrėti taip, kaip ir veido odą

Kadangi kaklo oda yra viena iš tų odos sričių, kurias dažniausiai apleidžiame, bėgant laikui ant jos gali atsirasti matomų senėjimo požymių. Norint veiksmingai kovoti su šia problema, veido priežiūros priemones naudokite ir žemiau žandikaulio srities. Būtinai kasdien drėkinkite kaklo odą ir prieš eidamos į lauką nepamirškite jos patepti apsauginiu kremu nuo saulės.


14. Šveiskite ilgiau, o ne stipriau

Jei stengiatės giliai nušveisti odą, užuot energingai šveitusios veidą, prie švelnios odos šveitimo procedūros pridėkite dar kelias papildomas sekundes. Ilgesnis ir švelnesnis odos šveitimas gali padėti pašalinti poras užkemšančius nešvarumus ir nesukelti dirginimo.


15. Atsipalaiduokite ir nusiraminkite

Suprantama, kad daugelis moterų šiomis dienomis gyvena labai įtemptu gyvenimo ritmu ir kasdien turi begalę rūpesčių. Tačiau tai nėra priežastis neskirti laiko sau. Atlikti tyrimai parodė, kad psichologinis stresas iš tikrųjų gali padidinti aknės riziką. Išbandykite keletą raminančių, stresą mažinančių metodikų, kurios padės nuraminti nervus. Jaukiai įsitaisykite ant lovos su gera knyga rankose, išsimaudykite šiltoje ir atpalaiduojančioje vonioje, klausykitės raminančios muzikos ar atraskite laiko meditacijai. Visa tai jums padės veiksmingai atsipalaiduoti ir nusiraminti.


16. Nelaižykite lūpų

Jei jūsų lūpos dažnai būna sausos, gali kilti pagunda jas reguliariai laižyti, tokiu būdu bandant lūpas sudrėkinti. Deja, taip tik dar labiau išsausinsite lūpas. Kad nuramintumėte suskeldėjusias lūpas, turėkite po ranka maitinamąjį lūpų balzamą.


17. Suformuokite vakarinį odos priežiūros režimą

Vakare turėtumėte laikytis tinkamo odos priežiūros režimo, kad nuvalytumėte visus per dieną susikaupusius nešvarumus. Žinoma, tam jūs taip pat turėtumėte pasirinkti išskirtinai jūsų veido odos tipą ir jos būklę atitinkančias kosmetikos priemones.


18. Nepamirškite dirginančių medžiagų

Jei turite jautrią odą, kosmetikos produktai, kurių sudėtyje yra kvapiųjų medžiagų, parabenų, sulfatų ir kitų dirginančių ingredientų, gali pakenkti jūsų odai. Kad sumažintumėte odos sudirginimo riziką, rinkitės produktus, ant kurių pakuotės nurodyta, kad jie skirti jautriai odai arba patikrinti dermatologų.


19. Naudokite kosmetikos produktus taip, kaip nurodyta

Nenaudokite kūno odai skirtų šveitiklių ant veido. Šie šveitikliai paprastai nėra tokie švelnūs ir gali sukelti dirginimą. Jei abejojate, laikykitės ant pasirinktos grožio priežiūros priemonės pakuotės nurodytų instrukcijų.


20. Pakeiskite miego padėtį


Nors miegoti ant nugaros gali būti pakankamai keista, tačiau iš tikrųjų tai gali būti labai veiksmingas sprendimas siekiant pagerinti savo odos būklę. Miegant ant šono ar pilvo ilgainiui ant veido odos gali atsirasti daugiau raukšlių.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)