PSO vadovas ragina nepasiduoti kovoje su pandemija

PSO vadovas ragina nepasiduoti kovoje su pandemija


Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas pirmadienį patikino, kad vis dar įmanoma suvaldyti COVID-19 plitimą net ir tose vietose, kuriose stebimi smarkūs protrūkiai, ir taip pat paragino nepasiduoti.


„Mes negalime pasiduoti“, – virtualioje spaudos konferencijoje sakė Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas. Jis pripažino, kad po kelių mėnesių kovos su 1,1 mln. gyvybių pareikalavusiu koronavirusu esama tam tikro „pandeminio nuovargio“.


„Tai sunku ir nuovargio tikrai yra“, – sakė organizacijos vadovas. Tačiau jis pridūrė, kad „mes negalime pasiduoti“, ir paragino lyderius „subalansuoti trikdžius gyvenimuose ir pragyvenimui“. „Kai lyderiai veikia greitai, virusą suvaldyti galima“, – pridūrė jis.


Jis savo komentarus pateikė praėjus dienai po to, kai JAV prezidento Donaldo Trumpo personalo vadovas Markas Meadowsas kanalui CNN pareiškė, kad administracijos dėmesys kreipiamas nebe į viruso panaikinimą, o į jo padarinių švelninimą.


„Nekontroliuosime pandemijos. Kontroliuosime tą faktą, kad gausime vakcinų, vaistų ir kitų švelninimo priemonių“, – sakė M. Meadowsas, palygindamas COVID-19 su sezoniniu gripu.

REKLAMA


T. A. Ghebreyesuso teigimu, atsisakyti viruso kontrolės yra „pavojinga“.


Paklaustas apie šiuos komentarus, PSO nepaprastųjų situacijų vadovas Michaelas Ryanas sakė, kad, nors pandemijos padarinių švelninimas yra svarbus, negalima atsisakyti viruso nugalėjimo pastangų. „Negalime pasiduoti bandant suvaldyti viruso plitimą“, – sakė jis.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)