Streikas dėl premijų per olimpiadą sutrikdė traukinių eismą Paryžiuje

Michel Euler


Paryžiaus priemiestinių traukinių vairuotojai ir bilietų tikrintojai antradienį pradėjo vienos dienos streiką, siekdami spausti vadovybę dėl papildomo užmokesčio už darbą per olimpines žaidynes liepą ir rugpjūtį.


Nedirbo RER ir kitų priemiestinio susisiekimo linijų, kuriomis kasdien naudojasi milijonai sostinės priemiesčiuose gyvenančių darbuotojų, vairuotojai, dėl to kilo dideli vėlavimai ir didžiulės eismo spūstys.


Profesinės sąjungos, atstovaujančios darbuotojus visame valstybiniame sektoriuje, pradėjo arba grasina streikuoti, reikalaudamos papildomo užmokesčio arba paramos už darbą per liepos 26–rugpjūčio 11 d. vyksiančias žaidynes, sutampančias su vasaros atostogomis Prancūzijoje.


Atlyginimo reikalauja policija, oro eismo kontrolieriai, Paryžiaus šiukšlių surinkėjai, centrinės vyriausybės darbuotojai, metro traukinių vairuotojai ir ugniagesiai.  


Apie streiką paskelbė ir nacionalinės monetų kalyklos, gaminančios medalius, darbuotojai, tačiau vadovybė tikina, kad gamyba ir toliau vyks tinkama tvarka.

REKLAMA


Antradienio streikas vykta likus dienai iki SNCF tinklo traukinių mašinistų ir vadovybės susitikimo prie apskritojo stalo aptarti premijas už darbą per olimpines žaidynes, o streikai laikomi spaudimo taktika.


Kelios profesinės sąjungos, atstovaujančios Paryžiaus oro uostų darbuotojus, antradienį taip pat paskelbė streiką, tačiau jis neturėjo didelio poveikio. „Visi skrydžiai galės būti vykdomi“, – naujienų agentūrai AFP sakė oro uostą valdančios bendrovės atstovas.


AFP inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)