Auksą laimėjusi, bet diskvalifikuota ukrainiečių fechtuotoja O. Charlan: Rusija terorizuoja ne tik Ukrainą, bet ir sportą

Auksą laimėjusi, bet diskvalifikuota ukrainiečių fechtuotoja O. Charlan: Rusija terorizuoja ne tik Ukrainą, bet ir sportą


Rusija, terorizuojanti Ukrainą, ukrainiečių tautą ir ukrainiečių šeimas, terorizuoja ir sportą. Apie tai socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbtame vaizdo įraše kalbėjo Ukrainos fechtuotoja Olha Charlan.


Ukrainos fechtuotoja O. Charlan pasaulio čempionate Milane (Italija) 15:7 nugalėjo rusę Aną Smirnovą. Po rungtynių ukrainietė atsisakė paspausti ranką varžovei iš Rusijos, kuri savo ruožtu pateikė protestą dėl ukrainietės „pagarbos stokos“. Tarptautinė fechtavimo federacija (FIE) nusprendė diskvalifikuoti O. Charlan iš pasaulio čempionato.


„Nenorėjau spausti rankos šiai sportininkei ir pasielgiau taip, kaip liepė širdis“, – sakė O. Charlan, pridurdama, kad šalis, kuri „terorizuoja mūsų valstybę, mūsų žmones, mūsų šeimas, terorizuoja ir sportą“.


O. Charlan išgirdusi, jog yra diskvalifikuota, sakė: „Mane tiesiog užmušė, aš net rėkiau iš skausmo“. Tačiau sulaukusi ukrainiečių, taip pat ir šalies gynėjų paramos, ji teigė „atsigavusi“.


„Niekada niekam negalima primesti taikos, ypač ukrainiečiams“, – sakė fechtuotoja ir pridūrė, kad taisyklės turi keistis, nes pasaulis keičiasi.


FIE prezidentas yra Rusijos verslininkas Ališeras Usmanovas.


UKRINFORM inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)