Trapios tešlos pyragėliai su pievagrybiais ir kiaušiniu (video)

Trapios tešlos pyragėliai su pievagrybiais ir kiaušiniu (video)


INGREDIENTAI:


160 g. miltų;
druskos, pipirų;
110 g. sviesto;
60 ml. šalto vandens;
500 g. pievagrybių;
2 raudonieji svogūnai;
aliejaus kepimui;
1 v.š. sojų padažo;
šviežio čiobrelio;
100 g. fermentinio sūrio;
5 kiaušiniai.


GAMINIMAS:


1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir sudėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą. Tešlą trinkite tarp pirštų tol, kol susidarys trupiniai. Palaipsniui į trupinius supilkite labai šaltą vandenį. Vandens gali reikėti šiek tiek mažiau ar daugiau, todėl nesupilkite jo viso iš karto, stebėkite, kada trupiniai pradeda kibti.


2. Tešlą labai gerai išminkikyte ir padalinkite į keturias dalis. Dar šiek tiek lengvai paminkykite kiekvieną gabaliuką ir suformuokite iš jų rutuliukus. Suvyniokite juos į atskirus maistinės plėvelės gabaliukus ir palaikykite šaldytuve apie 30-60 minučių, kol paruošite įdarą.


3. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis, svogūnus juostelėmis. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol šie suminkštės. Tuomet į keptuvę sudėkite pievagrybius ir kepkite.


4. Kai piebagrybiai apkeps, pagardinkite juos druska, pipirais, šviežiu čiobreliu ir sojų padažus. Dar kepkite, kol pievagrybiai visiškai suminkštės. Iškepusius atidėkite į šalį.

REKLAMA


5. Tešlos gabaliukus ištraukite iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite kiekvieną gabaliuką iki maždaug 20 cm. apvalios formos. Perkelkite tešlos pagrindus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.


6. Fermentinį sūrį sutarkuokite ir apibarstykite juos tešlos pagrindus. Per jų vidurį dėkite iškeptus pievagrybius ir kraštus užlankstykite. Vieno kiaušinio plakiniu aptepkite tešlos kraštus.


7. Pyragėlius dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Pyragėlius ištraukite, viduryje įdaro padarykite skyles ir į kiekvieną jų įmuškite po kiaušinį. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 10 minučių.


Skanaus!








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)