Perspėjimas Europai: nepakeitus imigracijos taisyklių – daugiau „Brexitų“

Perspėjimas Europai: nepakeitus imigracijos taisyklių – daugiau „Brexitų“


Buvęs Europos Sąjungos (ES) derybininkas dėl „Brexito“ Michelis Barnier, dabar siekiantis tapti kandidatu į Prancūzijos prezidentus, trečiadienį perspėjo, kad ir kitos valstybės paseks Didžiąją Britaniją ir pasitrauks iš Europos Sąjungos, jei ji nepakeis imigracijos taisyklių.


„Tie, kurie mano, kad„ Brexitas “ jau praeity,  kad derybos buvo sėkmingos ir mes galime grįžti prie įprasto darbo, daro labai rimtą klaidą“, - prancūzų savaitraščiui „Le Point“ sakė buvęs ES komisaras. „Jei niekas nepasikeis, bus ir kitų„ Brexitų “, - sakė jis.


M. Barnier, siekiantis būti išrinktas dešiniosios Respublikonų partijos kandidatu į prezidentus ir dalyvauti balandį numatytuose rinkimuose, praėjusią savaitę sukėlė nuostabą, paraginęs Prancūziją atsikratyti Europos teismo priežiūros.


Ketvirtadienį Respublikonų  partijos renginyje pagarsėjęs eurofilas pakartojo savo raginimą paskelbti Prancūzijoje moratoriumą imigracijai ir žadėjo naujas taisykles, kad žmonėms būtų sunkiau įsikurti nuolatiniam gyvenimui šalyje.

REKLAMA


„Negalime viso to padaryti neatgavę teisminės nepriklausomybės“, - sakė jis.


M. Barnier atsikirto ir kritikams, kaltinusiems jį, kad išdavė per visą savo karjerą puoselėtą įsipareigojimą ES modeliui, reikalaujančiam, kad valstybės gerbtų Europos įstatymus, kurių laikosi Europos Teisingumo Teismas.


„Buvau europietis dar iki šių žmonių, toks būsiu ir po jų - man nereikia jokių pamokymų apie įsipareigojimą Europos“, - sakė jis.


Šiuo metu lenktynėse dėl respublikonų nominacijos jis vertinamas kaip autsaideris, bet partija dar neapsisprendė, ką išsirinkti savo kandidatu mesti iššūkį prezidentui Emmanueliui Macronui per kitus rinkimus balandį. Imigracija tampa viena iš pagrindinių ankstyvos kampanijos temų, o M. Barnier, ragindamas griežtinti kontrolę, šliejasi prie tradicinės kraštutinių dešiniųjų lyderės Marine Le Pen ir politiku virtusio eksperto Erico Zemmouro.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)