Italija ketina leisti auginti kanapes asmeniniam naudojimui

Italija ketina leisti auginti kanapes asmeniniam naudojimui


Italijos parlamento Teisingumo komisija balsavo už įstatymo projektą, kuris leistų auginti kanapes namuose asmeniniam naudojimui.


Remiantis įstatymo projektu, teisėta būtų namuose auginti iki keturių moteriškų kanapių augalų, rašoma dienraščio „Corriere della Sera“ pranešime ketvirtadienį. Tačiau iki priėmimo įstatymas dar turi nueiti ilgą kelią, nes jį dar turi aptarti Deputatų rūmai – didesnieji iš dvejų parlamento rūmų.


Vis dėlto vien tik komisijos sprendimas pritarti projektui sukėlė pasipiktinimą, ypač konservatorių.


Teisingumo komisijos politikai iš dešiniųjų ir konservatyvių partijų „Lyga“, „Italijos broliai“ ir „Pirmyn, Italija“ trečiadienio vakarą balsavo prieš tai, kad įstatymui būtų atvertas kelias, pranešė naujienų agentūra „Ansa“. Socialdemokratai ir „Penkių žvaigždučių judėjimas", be kitų, projektui pritarė ir sulaukė „Lygos" lyderio Matteo Salvini komentaro: „Jei tokie yra socialdemokratų ir „Penkių žvaigždučių" prioritetai vyriausybei, Italija turi problemą."


Pasak „Corriere della Sera“, vienas įstatymo projekto rėmėjų Riccardo Magi iš proeuropietiškos partijos „Daugiau Europos“ teigė, kad Italija bus pirmoji Europos šalis, dekriminalizuosianti kanapių auginimą asmeniniam naudojimui.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>