Vakcinos Europos Sąjungos šalims kainuos brangiau

Vakcinos Europos Sąjungos šalims kainuos brangiau


Farmacijos bendrovės „Pfizer“ ir „Moderna“ pakėlė COVID-19 vakcinų kainas Europos Sąjungai, pranešė laikraštis „Financial Times“.


Farmacijos milžinės pakeitė vakcinų tiekimo sutarties su ES sąlygas, nurodydamos pasaulinę infliaciją, tiekimo grandinės kliūtis ir didelę vakcinų paklausą. Panašaus kainų kilimo tikimasi ir kitose rinkose.


Pasak pranešimo, „Pfizer-BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 kaina dabar yra 19,50 euro (anksčiau buvo 15,50 euro), o „Moderna“ – 21,49 euro.


Pranešama, kad vakcinos tiekimo sutarties sąlygos buvo peržiūrėtos po to, kai 3 fazės klinikinių tyrimų duomenys parodė, kad abiejų bendrovių vakcinos yra veiksmingesnės nei kai kurių konkurentų.


„Pfizer-BioNTech COVID-19“ vakcinos naujausias tyrimas parodė 95 proc. vakcinos veiksmingumą, o „Moderna“– 94,1 proc.


Europoje nuo pandemijos pradžios jau užregistruota 60 mln. COVID-19 atvejų


Europoje nuo pandemijos pradžios buvo užregistruota daugiau nei 60 mln. COVID-19 atvejų. Tai sudaro maždaug 30 proc. visų patvirtintų užsikrėtimo atvejų pasaulyje, rodo paskelbti Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenys.

REKLAMA


PSO Europos padalinio pareigūnai paragino dėti daugiau pastangų, kad vakcinacijos nuo COVID-19 kampanija būtų plačiau prieinama ir vykdoma sparčiau. PSO teigimu, tarp šalių šiuo atžvilgiu yra daug skirtumų.


Nors vakcinacijos rodikliai Europoje yra vieni geriausių pasaulyje, PSO Europos padalinio nepaprastųjų situacijų vadovė Dorit Nitzan pastebėjo, kad skiepų dar tik laukia daug į prioritetines grupes patenkančių gyventojų – senyvo amžiaus žmonių arba medicinos darbuotojų.


Europoje taip pat užregistruota daugiau nei 1,2 mln. su COVID-19 siejamų mirčių. Pasaulyje šis rodiklis siekia 4,2 mln., rodo PSO duomenys.


PSO Europos padalinys apima daugiau nei 50 valstybių, įskaitant Rusiją, Ukrainą, Turkiją ir kitas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)



Daugiau >>