JAV vėl kaltina Rusiją bandant sutrikdyti rinkimus

JAV vėl kaltina Rusiją bandant sutrikdyti rinkimus


JAV prezidentas Joe Bidenas antradienį apkaltino savo Rusijos kolegą siekiant sutrikdyti 2022 m. Kongreso rinkimus skleidžiant „dezinformaciją.“


„Pažiūrėkite, ką Rusija jau daro dėl 2022 m. rinkimų ir dezinformacijos“, – lankydamasis netoli Vašingtono esančiame nacionalinės žvalgybos direktoriaus biure kalbėjo J. Bidenas, omenyje turėdamas informaciją, kurią gauna iš kasdienių suvestinių.


„Tai niekas kita, kaip mūsų suvereniteto pažeidimas“, – pridūrė JAV prezidentas.


Jis taip pat negailėjo kritikos Rusijos lyderiui Vladimirui Putinui.


V. Putinas turi „realią problemą, jis vadovauja ekonomikai, kuri turi branduolinių ginklų ir nieko daugiau“, teigė J. Bidenas. „Jis žino, kad turi realių bėdų, o tai, mano manymu, paverčia jį dar pavojingesniu“, – pridūrė prezidentas.


JAV lyderis taip pat pareiškė nerimą dėl pastaruoju metu išaugusio kibernetinių atakų skaičiaus, įskaitant tokias atakas, per kurias įsilaužėliai reikalauja išpirkos, – jie užšifruoja savo aukų duomenis ir reikalauja tam tikros pinigų sumos už prieigos atkūrimą.

REKLAMA


„Jei įsivelsime į karą, tikrą karą, kuriame naudojami šaunamieji ginklai, su galinga valstybe, tai bus kibernetinės atakos padarinys“, – teigė J. Bidenas.


Jungtinėse Valstijose 2022 m. rudenį vyks vidurio kadencijos rinkimai, kuriuose bus renkami visi Atstovų rūmų nariai ir trečdalis Senato.


Vašingtonas neseniai apkaltino Pekiną kovą atlikus didžiulio masto kibernetinę ataką prieš „Microsoft Exchange“, o Baltieji rūmai taip pat ne kartą ragino Rusiją imtis veiksmų prieš iš šalies vidaus atliekamas kibernetines atakas, per kurias reikalaujama išpirkų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)