Popiežiui Pranciškui atlikta operacija buvo sudėtingesnė nei tikėtasi

Popiežiui Pranciškui atlikta operacija buvo sudėtingesnė nei tikėtasi


Popiežiui Pranciškui atlikta žarnyno operacija, anot pranešimų, buvo sudėtingesnė nei tikėtasi. Pradžioje buvo planuota pontifikui taikyti laparoskopiją, skelbia italų žiniasklaida.


Atliekant šią minimalią invazinę procedūrą, per nedidelius pjūvius pilvo sienoje į operuojamą vietą įkišama kamera ir reikalingi instrumentai.


Tačiau dėl ankstesnės operacijos rando pilve gydytojams galiausiai teko griebtis laparotomijos – chirurginės operacijos atveriant pilvo ertmę. Pasak sveikatos ekspertų, nėra neįprasta operacijos metu keisti operavimo metodą.



Per tris valandas trukusią operaciją Gemelli universitetinėje ligoninėje Romoje Pranciškui sekmadienį buvo pašalinta dalis storosios žarnos. Tai buvo reikalinga, nes jį dėl divertikulito kamavo stenozė.


Vatikano duomenimis, operacija praėjo sėkmingai. Popiežius jaučiasi „gerai“ ir gali pats kvėpuoti, pranešta pirmadienį. Pontifikas greičiausiai savaitę praleis klinikoje. Jis čia guli toje pat palatoje, kaip kadais popiežius Jonas Paulius II, kuris šioje universitetinėje ligoninėje buvo kelis kartus operuotas.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)