Europos Parlamentas nesitaikstys su diktatoriaus A. Lukašenkos siautėjimu: sutarė dėl naujų sankcijų

Europos Parlamentas nesitaikstys su diktatoriaus A. Lukašenkos siautėjimu: sutarė dėl naujų sankcijų


Europos Parlamentas, reaguodamas į priverstinį keleivinio lėktuvo nutupdymą ir tinklaraštininko Ramano Pratasevičiaus sulaikymą Minske, ragina taikyti Baltarusijos režimui papildomas sankcijas.


Planuojama taikyti baudžiamąsias priemones žalios naftos perdirbimo pramonei, naftos produktų gamybos, kalio trąšų, plieno ir medienos perdirbimo pramonei, sakoma ketvirtadienį priimtoje rezoliucijoje.


Be to, turėtų būti nutrauktas bendradarbiavimas su valstybiniais Baltarusijos bankais. Taip pat turėtų būti svarstoma galimybė laikinai pašalinti Baltarusiją iš „Swift“ mokėjimų sistemos.


ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams Josepas Borrellis antradienį plenarinių diskusijų metu sakė tikintis, kad kitame aukščiausiojo lygio susitikime ES valstybės narės patvirtins kitas baudžiamąsias priemones Baltarusijai. Pirmą kartą buvo susitarta dėl tikslinių ekonominių sankcijų.


Europarlamentarai taip pat pritarė Baltarusijos opozicijos aktyvistės Sviatlanos Cichanouskajos raginimui įsteigti tarptautinį baudžiamąjį teismą atsakingiems už kruvinus susidorojimus Minske asmenims teisti.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)