Po 27 metus trukusios santuokos skiriasi B. ir M. Gatesai

Po 27 metus trukusios santuokos skiriasi B. ir M. Gatesai


Po 27 trukusios santuokos skiriasi „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas ir jo žmona Melinda. Tai abu jie pareiškė identiškose žinutėse „Twitter“ tinkle.


Jie ketina privačiai eiti skirtingais keliais, tačiau toliau drauge tęs savo vardo fondo veiklą. „Po nuodugnių svarstymų ir didelio darbo santykių srityje mes nusprendėme nutraukti savo santuoką“, - rašė B. ir M. Gatesai.


B. Gatesas, kuris kartu su Paulu Allenu įkūrė „Microsoft“ kompaniją, tapusią IT milžine, laikomas vienu turtingiausių planetos žmonių. Žurnalo „Forbes“ duomenimis, 65-erių B. Gateso turtas siekia gerokai per 100 mlrd. dolerių.


„Per praėjusius 27 metus mes išauginome tris neįtikėtinus vaikus ir sukūrėme fondą, kuris padeda žmonėms visame pasaulyje gyventi sveiką ir produktyvų gyvenimą“, - teigiama toliau žinutėje. Šią misiją jie esą tęs toliau. „Tačiau nemanome, kad mes, kaip pora, galime kartu augti šiame kitame gyvenimo etape“, - rašė B. ir M. Gatesai.


Neaišku, kaip bus padalytas šeimos turtas. Net jei pasirašyta santykinai griežta vedybų sutartis, 56-erių Melina French Gates po skyrybų gali tapti multimilijardiere. Pora savo asmeninio gyvenimo beveik neviešino.

REKLAMA


Šeima iki šiol gyveno prabangioje valdoje Sietle Vašingtono valstijoje. Pora turi tris vaikus – Jenn, Rory‘į ir Phoebe, kurie jau pilnamečiai. B. Gatesas nuolat bendrauja su žiniasklaida, dalyvauja diskusijų forumuose ar skaito pranešimus. Melinda Gates tuo tarpu mažiau žinoma, tačiau kaip fondo stebėtojų tarybos kopirmininkė taip pat kartas nuo karto pasirodo viešumoje.


Poros fondas yra viena svarbiausių pagalbos organizacijų sveikatos priežiūros ir vystomojo bendradarbiavimo srityse. Iki 2019 metų imtinai fondas, jo pačio duomenimis, įvairiems projektams jau skyrė per 54 mlrd. dolerių. Vienas didžiausių fondo rėmėjų yra legendinis investuotojas Warrenas Buffettas.


2010-aisiais pora inicijavo projektą „The Giving Pledge“. Prie jo prisijungę superturtuoliai įsipareigoja bent pusę savo turto skirti labdarai. B.  Gatesas interviu ne kartą sakė, kad jo vaikai paveldės tik nedidelę dalį jo turtų.


Billas ir Melinda Gatesai susipažino vienoje mugėje Niujorke 1987 metais ir pirmąją 1994 metų dieną susituokė Havajuose.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)