J. Bidenas sukritikavo „neandertalietiškus“ valstijų gubernatorių sprendimus atšaukti reikalavimą dėvėti kaukes

J. Bidenas sukritikavo „neandertalietiškus“ valstijų gubernatorių sprendimus atšaukti reikalavimą dėvėti kaukes


JAV prezidentas Joe Bidenas sukritikavo „neandertalietiškus“ Teksaso ir Misisipės valstijų gubernatorių sprendimus atšaukti reikalavimą dėvėti kaukes, pažymėdamas, kad COVID-19 pandemija Jungtinėse Valstijose toli gražu nėra įveikta.


„Manau, kad tai yra didelė klaida. Tikiuosi, kad visi jau suprato – šios kaukės daro poveikį. Mes beveik galime iš pagrindų pakeisti šios ligos esmę“, – žurnalistams Baltuosiuose rūmuose sakė J. Bidenas, pabrėždamas, kad mirčių skaičius JAV ir toliau auga virš 500 tūkst. ribos.


„Šiuo metu paskutinis dalykas, kurio mums reikia, tai toks neandertalietiškas mąstymas, kad viskas gerai, nusiimkite savo kaukes, pamirškite jas. Tai vis dar svarbu“, – tvirtino JAV prezidentas.


JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro (CDC) direktorė Rochelle Walensky pritarė J. Bidenui ir teigė, kad Teksaso ir Misisipės sprendimai atšaukti reikalavimą dėvėti kaukes buvo priimti pernelyg anksti.


„Dabar ne laikas atleisti visus apribojimus. Artimiausias mėnuo ar du yra iš tiesų esminiai. Raginu gyventojus dėvėti kaukę, laikytis socialinės distancijos“, – teigė ji.


Antradienį Teksaso ir Misisipės gubernatoriai, nepaisydami perspėjimų, paskelbė, kad verslai, įskaitant restoranus ir barus, galės veikti kaip įprasta jau nuo kitos savaites, o gyventojams nebereikės dėvėti kaukių.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)