Armėnija ir Azerbaidžanas susitarė dėl paliaubų ir „esminių“ derybų pradžios

Armėnija ir Azerbaidžanas susitarė dėl paliaubų ir „esminių“ derybų pradžios


Armėnija ir Azerbaidžanas susitarė nuo šeštadienio vidurdienio skelbti paliaubas ir pradėti „esmines derybas“ dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono, pranešė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas po derybų Maskvoje.


Kalbėdamas po 11 valandų trukmės derybų tarp Armėnijos ir Azerbaidžano užsienio reikalų ministrų, S. Lavrovas sakė, kad besivaidijančios pusės susitarė dėl paliaubų nuo „spalio 10 dienos 12 valandos 00 minučių, humanitariniais pagrindais.“


Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad paliaubos iš tiesų bus skelbiamos šeštadienį vidurdienį.


Paliaubų, kurias prižiūrės Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas, metu abi pusės apsimainys žuvusiųjų kūnais ir kaliniais, sakė S. Lavrovas, skaitydamas parengtą pranešimą. „Dėl konkretesnių paliaubų detalių bus deramasi atskirai“, – teigiama pranešime.


Rusijos diplomatas taip pat sakė, kad Armėnija ir Azerbaidžanas susitarė pradėti ieškoti ilgalaikio teritorinio ginčo sprendimo.


„Azerbaidžanas ir Armėnija pradeda esmines derybas, kad kuo greičiau būtų pasiektas taikus susitarimas“, – reporteriams sakė S. Lavrovas, pridurdamas, kad šioms deryboms tarpininkaus ESBO Minsko grupė.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)