M. Kalesnikavos kolega: Baltarusijos valdžia bandė priversti ją išvykti iš šalies

M. Kalesnikavos kolega: Baltarusijos valdžia bandė priversti ją išvykti iš šalies


Baltarusijos valdžia mėgino opozicijos atstovę Maryją Kalesnikavą priversti išvykti iš šalies, tačiau ji suplėšė savo pasą, siekdama išvengti išsiuntimo, antradienį teigė pasienyje automobilyje su ja buvęs kolega, Koordinacinės tarybos narys Antonas Rodnenkovas.


„Ji buvo nustumta ant galinės automobilio sėdynės, ji šaukė niekur nevažiuosianti“, – A. Rodnenkovas sakė spaudos konferencijos Kijeve metu, kuri buvo surengta jam ir dar vienam Koordinacinės tarybos nariui Ivanui Kravcovui kirtus Ukrainos sieną.


„Ji suplėšė savo pasą“, – sakė jis. A. Rodnenkovo teigimu, M. Kalesnikava pro langą išlipo iš mašinos ir nuėjo atgal prie Baltarusijos sienos.


I. Kravcovas spaudos konferencijos metu sakė, jog jis ir A. Rodnenkovas buvo sulaikyti, kai pirmadienį važiavo į M. Kalesnikavos butą, po pranešimų apie jos pagrobimą.


Surištomis rankomis ir apdengtomis galvomis jie buvo vedžiojami tarp pastatų, vėliau tardomi, jiems grasinta teismais, galiausiai jiems buvo pasiūlyta kartu su M. Kalesnikava palikti šalį.

REKLAMA


„Jiems buvo svarbu, kad M. Kalesnikava išvyktų iš šalies. Jie teigė, kad tai būtina, norint deeskaluoti situaciją Baltarusijoje“, – teigė I. Kravcovas.


„Supratau, kad jie mėginą ją išvežti jėga, į Ukrainos pasienį“, – sake jis.


Trys aktyvistai galiausiai buvo nugabenti į pasienio tarp dviejų šalių zoną, abu vyrai kirto sieną ir pateko į Ukrainą, o M. Kalesnikava atsisakė ir buvo suimta.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)