Britų vyriausybė pristatė karantino apribojimų Anglijoje švelninimo planą

Britų vyriausybė pristatė karantino apribojimų Anglijoje švelninimo planą


Nebūtinų prekių parduotuvės Anglijoje galės atsidaryti jau birželį, paskelbė Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Borisas Johnsonas.


Drabužių, baldų ir elektronikos parduotuvės, taip pat knygynai, aukcionai ir siuvyklos vėl galės atsidaryti nuo birželio 15 d. Anksčiau – nuo birželio 1 d. – savo duris klientams atvers lauko turgūs.


Tiesa, B. Johnsonas pabrėžė, kad parduotuvių patalpose dėl COVID-19 turi būti užtikrinamas saugumas.


Kovo 23 d. JK buvo įvestas visuotinis karantinas ir uždarytos visos nebūtinų prekių parduotuvės. Nuo tada dirba tik prekybos centrai ir vaistinės.


Sekmadienį B. Johnsonas pranešė, kad nuo birželio dalis Anglijos pradinių mokyklų moksleivių sugrįš į įprastas pamokas. Škotija, Velsas ir Šiaurės Airija savarankiškai sprendžia dėl mokyklų atidarymo.


Jungtinėje Karalystėje yra daugiau COVID-19 aukų Europoje. Naujausiais duomenimis, šalyje liga nusinešė 36 914 žmonių gyvybes.


Ispanijoje medikai protestavo dėl apsaugos nuo COVID-19 priemonių trūkumo


Ispanijos sveikatos apsaugos darbuotojai, kovojantys su COVID-19 liga, pirmadienį Madrido ligoninių kiemuose surengė protestus prieš apsauginių priemonių trūkumą.

REKLAMA


Seselės, daktarai ir kiti darbuotojai protestavo dėvėdami savo uniformas. Prie kelių medicinos institucijų įėjimų sveikatos darbuotojai dvi minutes stovėjo tylomis, iškėlę plakatus su šūkiais „Kovojame be ginklų!“, „Kam rūpi tie, kurie rūpinasi?“, „Negalima parduoti visuomenės sveikatos!“.


Šios akcijos tikslas – informuoti žmones apie mūsų darbo pažeidžiamumą“, teigė Silvia Garcia, intensyvios terapijos skyriaus slaugė, dalyvavusi proteste Gregorio Maranono ligoninės kieme, kur susirinko šimtai kitų sveikatos apsaugos darbuotojų.


„COVID-19 tik dar labiau pablogino situaciją, kurią išgyvenome ir anksčiau“, – žurnalistams sakė ji.


„Mums reikia priemonių, kad galėtume rūpintis kitais“, – sakė Victoras Aparicio, dar vienas intensyvios terapijos skyriaus slaugytojas, dirbantis toje pačioje ligoninėje.


Sveikatos apsaugos darbuotojai teigia, kad yra išsekę, jie taip pat skundžiasi medicinos darbuotojų trūkumu ir per mažomis apsaugos priemonių atsargomis, kad būtų galima toliau kovoti su koronaviruso protrūkiu.

REKLAMA


Trečdalis visų užsikrėtimo ir mirties atvejų Ispanijoje buvo užfiksuota būtent sostinėje, aukščiausiame krizės taške sveikatos sistema Madride atsidūrė ant griūties ribos.


Protestuotojai prašo, kad Madrido regione kaip nuolatiniai darbuotojai būtų įdarbinti 10 tūkst. papildomų darbuotojų, priimtų tik kovos su COVID-19 laikotarpiu. Pareigūnai anksčiau teigė, kad darbas šiems medikams užtikrintas tik iki šių metų pabaigos.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)