Išrinktas geriausias pasaulio restoranas

Išrinktas geriausias pasaulio restoranas


Pietryčių Prancūzijos Mentono miestelyje veikiantis restoranas „Mirazur“ išrinktas geriausiu pasaulio restoranu. 50 geriausių pasaulio restoranų sąrašas paskelbtas antradienį Singapūre.


„Mirazur“ virtuvės šefas argentinietis Mauras Colagrecas negalėjo nuslėpti susijaudinimo dėl titulo, kurį suteikė britų specializuotas žurnalas „Restaurant“, ir vis kartojo „oho, oho, oho“.


42-ejų argentinietis už sėkmę dėkojo savo komandai: „Ačiū, mano komanda. Jūs to nusipelnote, visus tuos metus“. Antras sąraše liko Kopenhagoje įsikūręs „Noma“, trečias – ispanų restoranas „Asador Etxebarri“.


„Mirazur“ sausį gavo trečią „Michelin“ žvaigždutę. Restoranas svečius vaišina patiekalais su prieskoniais iš M. Colagreco daržo bei žuvimi ir jūros gėrybėmis.


Argentinietis virtuvės šefas restoraną atidarė 2006-aisiais ir jau po metų gavo savo pirmąją „Michelin“ žvaigždutę. Antroji buvo suteikta 2012-aisiais.


Žurnalas „Restaurant“ nuo 2002 metų renka geriausią pasaulio restoraną. Reitingas sudaromas slaptu balsavimu, kuriame dalyvauja per tūkstantis virtuvės šefų, restoranų savininkų, gastronomijos kritikų ir kitų šios srities atstovų iš viso pasaulio. Vis dėlto kritikai skundžiasi, kad geriausio restorano rinkimų kriterijai nėra aiškūs.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 15 (2024)

    Savaitė - Nr.: 15 (2024)