V. Zelenskio žinutė JAV: jei ir toliau stabdysite pagalbą, Ukraina pralaimės karą

V. Zelenskio žinutė JAV: jei ir toliau stabdysite pagalbą, Ukraina pralaimės karą


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Kyjivas pralaimės karą su Rusija, jei JAV Kongresas nepatvirtins karinės pagalbos kovai su Maskvos invazija.


JAV Kongreso respublikonai jau keletą mėnesių blokuoja dešimtis milijardų dolerių karinės pagalbos Kyjivui skyrimą.


„Būtina konkrečiai pasakyti Kongresui, kad jei Kongresas nepadės Ukrainai, Ukraina pralaimės karą“, – kalbėjo V. Zelenskis per Kyjivo organizuojamos lėšų rinkimo platformos „United24“ vaizdo susitikimą.


V. Zelenskis teigė, kad Ukrainai būtų „sunku“ „išlikti“ [išgyventi] be pagalbos. Jis sakė, kad „jei Ukraina pralaimės karą, bus užpultos kitos valstybės“.


Rusijos invazija į Ukrainą tęsiasi jau daugiau kaip dvejus metus.


Sekmadienį Kyjivas pranešė, kad per Rusijos smūgį Huliaipolės mieste pietinėje Zaporižios srityje žuvo trys žmonės.


„Du vyrai ir moteris žuvo po savo namo, į kurį pataikė rusų sviedinys, griuvėsiais“, – socialinėje žiniasklaidoje pranešė regiono vadovas Ivanas Fiodorovas.


Anot pareigūnų, dar vienas civilis, moteris, žuvo Kupjansko mieste, esančiame Charkivo srities šiaurės rytuose, kur pastaraisiais mėnesiais padažnėjo išpuolių.

REKLAMA


Charkivo valdžia pranešė, kad Rusija sekmadienį surengė dar vieną išpuolį, per kurį buvo sužeisti penki civiliai, praėjus dienai po mirtinos atakos šiame mieste.


Rusija tuo pat metu paskelbė, kad per Ukrainos bepiločio lėktuvo smūgį Belgorodo pasienio regione žuvo jauna mergina. Pasak Belgorodo gubernatoriaus Viačeslavo Gladkovo, Šagarovkos kaime, esančiame maždaug už 35 km nuo sienos su Ukraina, šrapnelis pataikė į automobilį, kuriame buvo šešių asmenų šeima. „Deja, mergina žuvo, – sakė V. Gladkovas, nepatikslinęs, ar ji buvo nepilnametė. – Ji mirė nuo žaizdų vietoje.“ Tėvui buvo sužalota galva, du vaikai nugabenti į ligoninę, teigė V.  Gladkovas.


AFP, ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)