Ambicingi Indijos planai: statys didžiausią pasaulyje saulės ir vėjo jėgainių parką

Ambicingi Indijos planai: statys didžiausią pasaulyje saulės ir vėjo jėgainių parką


Indijoje planuojama įrengti didžiausią pasaulyje saulės ir vėjo jėgainių parką. Jau po 5 metų švarios elektros energijos turėtų pakakti 16 mln. gyvenamųjų namų šalyje.


Anot projektą vykdančios įmonės „Adani Green Energy Limited“ atstovų, atsinaujinančios energijos parko sėkmė yra labai svarbi Indijos pastangoms mažinti taršą ir pasiekti klimato kaitos tikslus. Pažymima, kad šiuo metu 70 proc. Indijos elektros energijos yra iškastinė.


Užsienio žiniasklaida informuoja, kad saulės ir vėjo jėgainių parkui įrengti bus skirta 20 mlrd. dolerių. Tikimasi, kad po 5 metų tai bus didžiausias atsinaujinančią energiją pasaulyje gaminantis parkas. Jis įrenginėjamas Vakarų Indijoje esančioje Gudžarato valstijoje, netoli Pakistano sienos.


Pranešama, kad saulės ir vėjo jėgainių parkas užims daugiau nei 321 kv. km, bus matomas iš kosmoso.


„Tai didžiulis regionas, kuriame nėra laukinės gamtos, augalijos, apgyvendintų plotų. Manau, nėra geresnės alternatyvos laisvam žemės plotui panaudoti“, – sakė įmonės vykdantysis direktorius Sagar Adani.

REKLAMA


Tiesa, klimato kaitos ekspertai kritiškai vertina šiuos ambicingus planus. Įmonių grupė „Adani Group“, kuriai priklauso ir „Adani Green Energy Limited“, yra viena didžiausių Indijos anglies kasyklų operatorių, taip pat valdo prieštaringai vertinamą anglies kasyklą Australijoje.


2021 m. Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi pažadėjo, kad Indija iki 2070 m. pasieks nulinę CO2 emisiją. ELTA primena, kad ES šalys šį tikslą turi įvykdyti iki 2050 m.


CNN, ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)