Londono policija rado prieš tris dešimtmečius pavogtą Formulės 1 piloto „Ferrari“

Londono policija rado prieš tris dešimtmečius pavogtą Formulės 1 piloto „Ferrari“


Londono metropolito policija rado prie 28 metus pavogtą buvusiam Formulės 1 lenktynininkui Gerhardui Bergeriui priklausiusį automobilį „Ferrari“.


Raudonas „Ferrari F512M“ buvo vienas iš dviejų Italijoje pagamintų sportinių automobilių, pavogtų, jų šeimininkams dalyvaujant 1995 m. balandį Italijos Imolos trasoje vykusiose San Marino didžiojo prizo lenktynėse.


Londono policija šių metų sausį gavo pranešimą iš šių automobilių gamintojos, kuri buvo atlikusi pernai su tarpininko iš Jungtinės Karalystės pagalba pirkėjo iš Jungtinių Amerikos Valstijų įsigyto automobilio patikrinimą.


Organizuotų automobilių nusikaltimų skyrius nustatė, kad netrukus po vagystės transporto priemonė buvo išgabenta į Japoniją, o 2023 m. gale atkeliavo į Jungtinę Karalystę, todėl suskubo ją sulaikyti, kol nebuvo išvežta iš šalies.



Policija pridūrė, kad antrasis automobilis kol kas nerastas ir dėl šių mašinų vagystės jokie įtariamieji nėra sulaikyti.


Tyrimui vadovavęs policijos konsteblis Mike‘as Pilbeamas sakė: „Pavogtasis „Ferrari“, kurio vertė siekia 350 000 svarų sterlingų (443 522 JAV dolerius), buvo dingęs 28 metus, kol galiausiai sugebėjome jį surasti vos per keturias dienas.


Mūsų tyrimas buvo labai sudėtingas, jo metu bendravome su institucijomis iš viso pasaulio.


Mes operatyviai dirbome su tokiais partneriais, kaip Nacionalinė nusikaltimų tyrimų agentūra bei „Ferrari“ ir tarptautiniai automobilių salonai ir tai mums labai padėjo nustatyti automobilio kilmę ir užkirsti kelią jam išvykti iš šalies.“


DPA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)