Europos Parlamentas nepritarė privalomoms vairuotojų patikroms visoje Europos Sąjungoje

Europos Parlamentas nepritarė privalomoms vairuotojų patikroms visoje Europos Sąjungoje


Europos Parlamentas atsisakė planų įpareigoti vairuotojus pasitikrinti sveikatą, kad jie galėtų išsaugoti vairuotojo pažymėjimą, tačiau pritarė skaitmeninių pažymėjimų įvedimui.


Medicininių patikrų šalininkai teigė, kad tai padėtų sumažinti mirčių skaičių ES keliuose, kur šiuo metu kasmet žūsta 20 000 žmonių, o dar 160 000 yra sunkiai sužalojami.


Tačiau įstatymų leidėjai atmetė šį pasiūlymą ir paliko 27 valstybėms narėms pačioms spręsti, ar sveikatos patikros bus privalomos norint turėti vairuotojo pažymėjimą.


Šiuo metu 14 ES valstybių, įskaitant Italiją ir Portugaliją, yra privalomos sveikatos patikros, bet ne Prancūzijoje ir Vokietijoje, kuriose šis pasiūlymas sukėlė pasipiktinimą.


ES reformos yra dalis kelių eismo saugumo priemonių paketo, kuriuo siekiama iki 2030 metų perpus sumažinti žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičių Europos keliuose.


Parlamentas netrukus pradės derybas dėl teksto projekto su ES valstybėmis, po jų taisyklės bus oficialiai patvirtintos ir įsigalios. Tikimasi, kad formalus patvirtinimas įvyks vėliau šiais metais.


Pagal naująsias taisykles visoje ES bus įdiegti skaitmeniniai vairuotojo pažymėjimai, kuriuos bus galima turėti išmaniajame telefone ir kurių vertė bus tokia pati, kaip ir fizinio pažymėjimo.


AFP inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)