V. Zelenskis: jūs puikiai žinote, kas po Ukrainos pateks į rizikos grupę

ELTA / Žygimantas Gedvila


Lietuvoje apsilankęs Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sako, kad pasigirstantys svarstymai, ar verta ir toliau aktyviai remti jo vadovaujamą šalį, tik stiprina Kremliaus instinktą tęsti karą ir net taikytis į Baltijos šalis ar Suomiją.


„Svarbu atkreipti dėmesį į Rusijos Federacijos prezidento retoriką – jis nesiruošia sustoti. Jis nori mus pilnai okupuoti. Ir tos partnerių abejonės dėl rezultato, dėl Ukrainai teikiamos finansinės bei karinės paramos tik prideda drąsios, jėgų bei stiprybės Rusijos Federacijai“, – trečiadienį Prezidentūroje surengtoje spaudos konferencijoje sakė V. Zelenskis.


„Kol Rusijos prezidentas nesugriaus Ukrainos, tol nenusiramins. Jūs puikiai žinote, kas po Ukrainos pateks į rizikos grupę. Po mūsų gali sekti Lietuva, Latvija, Estija, Moldova ir tai įvyks jei mes neatsilaikysime“, – pridūrė Ukrainos prezidentas.


Be to, pasak jo, Kremliaus režimas yra nusitaikęs ir į daugiau valstybių.


„Rusija pradeda kalbėti apie Suomija, apie Uzbekistano nepriklausomybę. Putinas neužbaigs viso šito, kol mes visi kartu neužbaigsime jo“, – sakė V. Zelenskis.

REKLAMA


Trečiadienį Lietuvoje lankosi Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Tai jau ketvirtas politiko apsilankymas Lietuvoje.


Kyjivo lyderio darbotvarkėje – susitikimas su prezidentu Gitanu Nausėda, kurio metu bus aptarta Rusijos karo Ukrainoje eiga, paramos Ukrainai klausimai, šalies integracijos į ES ir NATO procesai. V. Zelenskis taip pat susitiks su premjere Ingrida Šimonyte, parlamento vadove Viktorija Čmilyte-Nielsen bei Seimo delegacija.


Popietėje valstybių vadovai kreipsis į susirinkusiuosius greta Prezidentūros, Daukanto aikštėje. Vakare G. Nausėda ir V. Zelenskis ketina lankytis ir lankysis Lietuvos ir Ukrainos pirmųjų ponių iniciatyva įsteigtame Ukrainos centre, kur susitiks su Lietuvoje gyvenančiais ukrainiečiais karo pabėgėliais.


V. Zelenskis ketina palikti Lietuvą dar šįvakar – po apsilankymo Vilniuje, Ukrainos prezidentas vyks į kaimynines Latviją ir Estiją.


Pastarąjį kartą V. Zelenskis Lietuvoje lankėsi praėjusių metų liepą, Vilniuje vykstant NATO viršūnių susitikimui.


ELTA inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 30 (2024)

    Savaitė - Nr.: 30 (2024)