Izraelio užsienio reikalų ministras: esame „Trečiajame pasauliniame kare“ prieš „Hamas“ ir radikalų islamą

Izraelio užsienio reikalų ministras: esame „Trečiajame pasauliniame kare“ prieš „Hamas“ ir radikalų islamą


Naujasis Izraelio užsienio reikalų ministras Israelis Katzas pareiškė, kad jo šalis yra „Trečiojo pasaulinio karo“ prieš Iraną ir radikalų islamą įkarštyje.


„Šis priešas primena tamsiausius žmonijos istorijos etapus, ir mes pasiryžę pasiekti savo tikslą nuversti „Hamas“, – sakė jis perimdamas postą iš savo pirmtako Elio Coheno.


Visiškai aukštai jo prioritetų sąraše yra sugrąžinti namo per kruviną „Hamas“ išpuolį prieš Izraelį spalio 7 d. pagrobtus ir į Gazos Ruožą išvežtus įkaitus, pridūrė 68-erių naujasis diplomatijos vadovas.


Anot I. Katzo, Iranas, kuris laiko Izraelį mirtinu savo priešu, sukūrė „pasipriešinimo Izraeliui ašį“, kuriai be „Hamas“ Gazos Ruože priklauso ir jėgos Sirijoje, šiitų grupuotė „Hezbollah“ Libane bei hučiai Jemene.


„Tai Trečiasis pasaulinis karas su šiandieninėmis galimybėmis, ir mes esame fronto linijoje (...)“, – tęsė ministras.


Izraelio premjeras Benyaminas Netanyahu po „Hamas“ įvykdytų žiaurumų prieš Izraelio civilius pavadino judėjimą dar blogesniu už ekstremistinę grupuotę „Islamo valstybė“ (IS) Sirijoje. Be to, Izraelis daug metų kaltina Iraną slapta kuriant branduolinį ginklą. Teheranas tai neigia.


AFP inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)