Izraelio premjeras nenusileidžia: neturime kito pasirinkimo, kaip tik sunaikinti „Hamas“

Izraelio premjeras nenusileidžia: neturime kito pasirinkimo, kaip tik sunaikinti „Hamas“


Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu patvirtino tikslą sunaikinti islamistinį „Hamas“ judėjimą, kai tik baigsis šiuo metu galiojančios paliaubos. Kiek ugnies nutraukimas gali tęstis, jis nepasakė.


„Sutarėme, kad pirmiausiai bus paleistos moterys ir vaikai, taip pat užsieniečiai įkaitai. Kai tai įvyks, tęsime mūšius“, – sakė B. Netanyahu vokiečių televizijai „Welt TV“ antradienį paskelbtame interviu, kuris vyko angliškai ir buvo verčiamas į vokiečių kalbą.


„Hamas“ surengė žiauriausias žudynes ir tai darys vėl, pažymėjo premjeras. Teroristinė organizacija spalio 7 d. užpuolė Izraelį ir surengė skerdynes, per kurias žuvo apie 1 200 žmonių, daugiausiai – civilių.


„Mes visiškai neturime pasirinkimo, kaip tik sunaikinti „Hamas“, – kalbėjo B. Netanyahu. Izraelis esą ir toliau darys viską, kad kiek įmanoma apsaugotų civilius Gazos Ruože. Čia, „Hamas“ duomenimis, iki šiol žuvo beveik 15 000 žmonių ir apie 36 000 buvo sužeisti. Dar 7 000 palestiniečių teritorijos gyventojų laikomi dingusiais.

REKLAMA


B. Netanyahu įspėjo ir Europą. „Hamas“, anot jo, yra vadinamosios teroro ašies dalis – kartu su Iranu, „Hezbollah“ Libane, hučiais Jemene ir kitais. Jų tikslas yra pirmiausiai užkariauti Artimuosius Rytus ir tada sugrąžinti tamsiuosius viduramžius. „Jei kris Artimieji Rytai, tai kita eilėje bus Europa. Bus jūsų eilė. Mes dabar tiesiog esame mūsų bendros kovos fronto linijoje“, – kalbėjo vyriausybės vadovas. Civilizuoti žmonės esą turi pademonstruoti poziciją.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 20 (2024)

    Savaitė - Nr.: 20 (2024)