Lenkija ir toliau blokuoja sieną su Ukraina trijuose kontrolės punktuose

Lenkija ir toliau blokuoja sieną su Ukraina trijuose kontrolės punktuose


Ukrainos ir Lenkijos pasienyje laukia maždaug 3 000 sunkvežimių, nes toliau blokuojami trys pasienio kontrolės punktai. Apie tai pranešė Ukrainos valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas spaudai Andrijus Demčenka.


„Toliau blokuojami Rava-Ruska-Hrebenės, Krakiveco-Korčovos ir Jahodyno-Dorohusko kontrolės punktai. Lenkijos pasieniečių duomenimis, šį rytą juose Ukrainos link stovėjo 1 620 krovininių automobilių eilė, dauguma jų – prie Jahodyno ir Rava-Ruskos kontrolės punktų“, – informavo atstovas spaudai.


A. Demčenka priminė, kad gruodžio 24 dieną buvo atblokuotas eismas Šehynių-Medykos kontrolės punkte, tačiau eilės išlieka – jose laukia 1 200 sunkvežimių.


Pasak jo, kitose pasienio dalyse eismas sunkvežimiams nėra blokuojamas. Tačiau dėl veiksmų Lenkijos teritorijoje vairuotojai ir vežėjai ieško alternatyvių maršrutų, todėl sunkvežimių eismas kitomis kryptimis didėja, o dėl to ilgėja eilės.


Nuo ryto Užhorodo kontrolės punkte 200 sunkvežimių laukė, kol galės kirsti sieną iš Slovakijos Ukrainos link.

REKLAMA


Vengrijos pasienyje eilių nėra.


Rumunijos pasienyje, Porubnės kontrolės punkte, ryte laukė 420 sunkvežimių, norinčių kirsti sieną į Ukrainą.


Jau buvo pranešta anksčiau, kad lapkričio 6 dieną Lenkijos vežėjai pradėjo sunkvežimių eismo blokadą prie trijų didžiausių pasienio su Ukraina kontrolės punktų. Tarp pagrindinių reikalavimų – grąžinti Ukrainos vežėjams leidimų išdavimo tvarką, kuri pagal susitarimą su ES buvo panaikinta iki 2024 metų birželio 30 dienos.


UKRINFORM inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)