S. Cichanouskaja: J. Prigožinas buvo žudikas, kurio baltarusiai nepasiges

S. Cichanouskaja: J. Prigožinas buvo žudikas, kurio baltarusiai nepasiges


Baltarusijos opozicijos lyderė tremtyje Svetlana Cichanouskaja pareiškė, kad nė vienas baltarusis nepasiges samdinių grupuotės „Wagner“ vado Jevgenijaus Prigožino, kuris, kaip manoma, žuvo per lėktuvo katastrofą.


„Nusikaltėlio Prigožino Baltarusijoje niekas nepasiges. Jis buvo žudikas ir tik taip turėtų būti prisimenamas. Galbūt jo mirtis sužlugdys „Wagner“ planus būti Baltarusijoje ir taip sumažins grėsmę mūsų tautai ir kaimynams“, – socialiniame tinkle pareiškė S. Cichanouskaja.


„Wagner“ samdinių grupuotės, kuri birželį bandė nuversti Rusijos karinę vadovybę, vadas J. Prigožinas buvo trečiadienio vakarą sudužusiame lėktuve, kurio visi keleiviai žuvo, pranešė Rusijos pareigūnai.


Kremlius ir Gynybos ministerija kol kas nekomentavo šio įvykio.


Trumpai trukęs J. Prigožino ir jo samdinių maištas laikomas didžiausiu iššūkiu Rusijos prezidento Vladimiro Putino valdžiai nuo pat jo atėjimo į valdžią. Nuo to laiko „Wagner“ ir J. Prigožino likimą gaubė nežinomybė. Dalis samdinių persikėlė į Baltarusiją, o pats J. Prigožinas dar šį pirmadienį paskelbė vaizdo įrašą, iš kurio galima suprasti, kad lankėsi Afrikoje, kur esą „dirba“, ketindamas ją „išlaisvinti“.


AFP inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 18 (2024)

    Savaitė - Nr.: 18 (2024)