V. Zelenskis: mūsų kariuomenė žingsnis po žingsnio juda į priekį

EPA-ELTA nuotr.


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienio vakarą vaizdo įrašu kreipėsi į ukrainiečius ir pareiškė, kad Ukrainos pajėgos toliau veržiasi į priekį, žingsnis po žingsnio juda pirmyn.


V. Zelenskis sakė, kad praėjusi savaitė buvo labai svarbi gynybai ir puolimo veiksmams. Jis dėkojo visiems kariams ir minėjo, kad sunkiausia padėtis yra Taurijos kryptimi.  


V. Zelenskis taip pat pabrėžė, kad nebuvo sunaikinta nė viena gynybos sistema „Patriot“, kad ir ką sakytų Rusija. Šios sistemos „vis dar čia ir dirba, visos numuša rusiškas raketas kiek įmanoma efektyviau. Nė viena sistema „Patriot“ nebuvo sunaikinta!“.


V. Zelenskis kalbėjo ir apie Afrikos lyderių delegacijos vizitą Ukrainoje ir paskui Rusijoje. „Delegacija turėjo galimybę įsitikinti, kas iš tikrųjų suinteresuotas taika, o kas pats įkūnija karą“, - sakė V. Zelenskis. Pasak jo, Ukrainoje buvo aptariama Kyjivo siūloma Taikos formulė, „visas jos turinys“, o Rusijoje buvo kalbama apie karą, „kaip toliau naikinti gyvybes“.

REKLAMA


V. Zelenskio žodžiais, vienintelis „teroristinės Rusijos valstybės“ rūpestis dabar turėtų būti, kaip parengti Rusijos visuomenę tam, kad „jie praras viską, dėl ko griauna savo valstybės ateitį“.


„Rusija praras okupuotas teritorijas. Mūsų deokupacijos žingsniams alternatyvos nėra ir nebus. Mūsų kariuomenė žengia į priekį, pozicija po pozicijos, žingsnis po žingsnio judame pirmyn“, - kalbėjo V. Zelenskis ir pridūrė, kad dabar svarbiausias klausimas yra ginklų tiekimo greitis, kad „mūsų kariai turėtų viską, ko reikia“.


Britų žvalgyba: rusų pajėgų nuostoliai Ukrainos pietuose tikriausiai yra didžiausi nuo kovo


Per smarkius mūšius Ukrainoje, pasak britų žvalgybos, ir Ukraina, ir Rusija šiuo metu patiria didelių nuostolių. Tai sakoma sekmadienį paskelbtame Gynybos ministerijos Londone pranešime.


Rusų pajėgų nuostoliai Pietuose, anot britų karinių ekspertų, praėjusiomis dienomis tikriausiai yra didžiausi nuo mūšio dėl Bachmuto apogėjaus kovo mėnesį. Aukų skaičiaus ministerija neįvardijo.

REKLAMA


Anot duomenų, intensyviausi mūšiai vyksta Zaporižios srityje, Donecko srities vakaruose ir aplink Bachmutą. „Visose šiose teritorijose Ukraina toliau puola ir pasiekė nedidelių laimėjimų“, - sakoma toliau pranešime. Pietuose tuo tarpu Rusijai neretai pavyksta santykinai sėkmingos „gynybinės akcijos“.


Britų gynybos ministerija, remdamasi žvalgybine informacija, nuo Rusijos invazijos pradžios kasdien skelbia duomenis apie karo eigą. Maskva kaltina Londoną dezinformacija.


DPA, UKRINFORM inf.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)