M. Podoliakas: kontrpuolimas jau prasidėjo

M. Podoliakas: kontrpuolimas jau prasidėjo


Ukrainos kariuomenės kontrpuolimas jau prasidėjo ir tęsiasi jau kelias dienas. Palei visą fronto liniją vyksta intensyvūs mūšiai.


Kaip praneša portalas „rbc.ua“, remdamasis Italijos televizijos kanalu RAI, tai pareiškė Ukrainos prezidento biuro vadovo patarėjas Michailas Podoliakas.


„Jau kelias dienas tęsiasi kontrpuolimas, intensyvūs mūšiai vyksta 1500 kilometrų ruože“, – sakė jis.


M. Podoliakas taip pat pakomentavo vakarietiškos ginkluotės tiekimą Ukrainai ir pabrėžė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos neatakuos Rusijos teritorijos ir naudos ją tik okupuotų teritorijų išvadavimui.


„Mes nenorime smogti Rusijos teritorijai, mes naudosime ginklus, kuriuos mums perdavėte, kad sunaikintume rusų pozicijas okupuotose teritorijose, įskaitant Donbasą ir Krymą“, – paaiškino patarėjas.


Jis pridūrė, kad Ukraina dabar turi tolimojo nuotolio raketų „Storm Shadow“, tankų „Leopard“, priešraketinių sistemų, „kurias mums perdavė Prancūzija ir Italija“.

REKLAMA


„F-16 pagaliau mums leis uždaryti oro erdvę. Paradoksas: jei jų būtume turėję prieš metus, karas jau būtų pasibaigęs“, – konstatavo M. Podoliakas.


Gegužės 15 d. prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Ukraina rengia labai svarbius kontrpuolimo veiksmus, tačiau jiems pradėti dar reikia šiek tiek daugiau laiko.


Portalas primena, jog dar balandį Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar pareiškė, kad Ukrainos kariai fronte jau ėmėsi kontrpuolimo veiksmų, įskaitant ir Bachmuto gynybą.


ELTA inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)