ISW: Putinas nori pasinaudoti gegužės 9-osios paradu, kad parodytų savo įtaką Vidurinėje Azijoje

ISW: Putinas nori pasinaudoti gegužės 9-osios paradu, kad parodytų savo įtaką Vidurinėje Azijoje


Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas mėgina panaudoti Pergalės dienos paradą Maskvoje, kad parodytų nuolatinę Kremliaus įtaką Vidurinėje Azijoje.


Tai praneša Karo studijų institutas (ISW), kuriuo remiasi „Ukrinform“.


Pažymima, kad Kazachstano prezidentas Kasimas Žomartas Tokajevas, Kirgizijos prezidentas Sadiras Džaparovas, Uzbekistano prezidentas Šavkatas Mirzijojevas ir Tadžikistano prezidentas Emomali Rachmonas dalyvaus Pergalės dienos parade Maskvoje gegužės 9 d.


Į Rusijos sostinę dalyvauti parade taip pat atvyko Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka ir Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas.


Praėjusių metų gegužės 9-ąją į  Maskvą neatvyko nė vienas užsienio lyderis, o Kazachstanas, Kirgizija ir Uzbekistanas nerengė šiai datai skirtų paradų, kai kur buvo motyvuojama tuo, kad koronaviruso pandemija kelia pavojų sveikatai, pažymi analitikai.


„Vėlyvas pranešimas apie Vidurinės Azijos lyderių dalyvavimą greičiausiai rodo, kad jie nenori tiesiogiai ir viešai palaikyti karo, nepaisant Kremliaus pastangų“, - mano ISW ekspertai.


Kaip jau buvo pranešta, Armėnijos ministras pirmininkas N. Pašinianas ir Kazachstano prezidentas K. Ž. Tokajevas gegužės 8-9 dienomis lankosi Maskvoje su darbo vizitais Rusijos prezidento V. Putino kvietimu.


UKRINFORM inf.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)





Daugiau >>