„Zoom“ – dar viena technologijų įmonė, paskelbusi apie masinius darbuotojų atleidimus

„Zoom“ – dar viena technologijų įmonė, paskelbusi apie masinius darbuotojų atleidimus


Per pandemiją išpopuliarėjusi vaizdo konferencijų platforma „Zoom“ paskelbė, kad, reaguodama į sumažėjusius iš namų besidarbuojančių žmonių skaičius, nurėš savo darbo jėgą maždaug 15 proc.


Skaičiuojama, kad tai paveiks apie 1,3 tūkst. bendrovės darbuotojų. Pasak „Zoom“ generalinio direktoriaus Erico Yuano, taip pat bus mažinami aukščiausio rango personalo narių atlyginimai. E. Yuanas nurodė, kad kitais fiskaliniais metais savo paties atlyginimą susimažins net 98 proc.


Pandemijos pradžioje „Zoom“ skaičiavo didžiulį pelną, koronavirusui privertus milijonus žmonių darbuotis namų sąlygomis ir pasitelkti nuotolinio bendravimo platformas, tokias kaip „Zoom“. Siekdama patenkinti milžinišką paklausą, „Zoom“ inicijavo didelio masto samdymo programą. Tačiau pandemijai jau aprimus, dabar bendrovei tenka veržtis diržus.


Naujausias „Zoom“ pranešimas apie atleidimus atitinka pastarojo meto tendencijas technologijų sektoriuje. Savo darbo jėgą neseniai taip pat sumažino „Google“ savininkė „Alphabet“, „Microsoft“, „Amazon“, „Meta“, „Spotify“, IBM, „PayPal“ ir „Dell“.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)