Švedijos premjeras: naudingi idiotai žlugdo stojimą į NATO

Švedijos premjeras: naudingi idiotai žlugdo stojimą į NATO


Naudingi idiotai Švedijoje padeda išorės jėgoms žlugdyti šalies stojimą į NATO. Tai per susitikimą su parlamentinių partijų lyderiais pareiškė Švedijos ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas.


Pasak premjero, pastaruoju metu Stokholme surengtos antiturkiškos akcijos ne tik supykdė Turkijos valdžią, bet ir parodė atskirų lokalių įvykių poveikį svarbiems tarptautiniams įvykiams.


Jis priminė lėlės, kuri buvo panaši į Turkijos prezidentą, pakorimą ir Korano sudeginimą prie Turkijos ambasados.


„Asmenys ir grupės, vykdantys tokius veiksmus, tampa naudingais idiotais jėgoms, kurios linki Švedijai blogo esant dabartinei saugumo situacijai“, - pabrėžė vyriausybės vadovas.


Praėjusių metų gegužę Švedija ir Suomija pateikė paraiškas stoti į NATO. Tačiau Turkija pagrasino blokuoti jų prisijungimą prie Aljanso, nes šiose šalyse prieglobstį rado turkų disidentai, kuriuos Ankara laiko teroristais.


Šių metų sausio 12 d. Švedijoje įvyko antiturkiška akcija, kurios metu buvo pakarta prezidentą Recepą Tayyipą Erdoğaną vaizduojanti lėlė. Tai supykdė Ankarą. Sausio 22 d. dešinieji aktyvistai Švedijoje viešai sudegino Koraną. Ši akcija sukėlė pyktį visame islamo pasaulyje.


Po to Erdoğanas pareiškė, kad dabar jis jau tikrai nepritars Švedijos stojimui į NATO. Pasak kai kurių šaltinių, šias provokacijas suorganizavo Rusija, siekianti užkirsti kelią Aljanso plėtrai.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)