Vokietijai pagaliau paskelbus apie „Leopard“ perdavimą – V. Zelenskio reakcija: „Reikia ne penkių, dešimties ar penkiolikos tankų, poreikis yra didesnis“

Vokietijai pagaliau paskelbus apie „Leopard“ perdavimą – V. Zelenskio reakcija: „Reikia ne penkių, dešimties ar penkiolikos tankų, poreikis yra didesnis“


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį santūriai reagavo į pranešimus dėl vokiečių gamybos tankų perdavimo jo šaliai. „Daug pastangų, žodžių, pažadų“, – sakė jis antradienio vakarą tradiciniame savo kreipimesi. Svarbiau esą yra matyti realybę.


„Reikia ne penkių, dešimties ar penkiolikos tankų. Poreikis yra didesnis“, – pažymėjo V. Zelenskis. Ukraina, anot jo, kasdien mėgina kompensuoti sunkiųjų kovinių tankų trūkumą. „Dėkoju kiekvienam jūsų, kurie mums padeda“, – kalbėjo prezidentas. Diskusijos dėl tankų tiekimo esą turi virsti sprendimais. „Sprendimais, kurie iš tikrųjų sustiprins mūsų gynybą nuo (rusų) teroristų“, – teigė V. Zelenskis.


Ukrainos sąjungininkės esą turi reikalingą skaičių tankų. „Kai bus svarių sprendimų, padėkosime jums už kiekvieną atskirą sprendimą“, – akcentavo V. Zelenskis. Dėl to esą dar dirbama.


Prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas tuo tarpu kalbėjo džiugiau. „Turėsime viską, viską, kad galėtume atsikovoti savo teritorijas ir surengti kontrpuolimą, – rašė jis antradienio vakarą „Telegram“ kanale. – Tankistai džiaugsis, taip pat artileristai, o vėliau ir pilotai“. Anot jo, netrukus „vėl viskas bus Ukraina“.


Po ilgų dvejonių Vokietija nusprendė perduoti Ukrainai „Leopard“ tankų ir leidžia tai daryti ir kitoms šalims. Paminėdamas pilotus, A. Jermakas užsiminė apie naujas diskusijas, apie kurias prieš tai prabilo užsienio reikalų ministras Dmytras Kuleba. „Dabar F–16? Taip“, – rašė jis feisbuke apie pokalbį su neįvardytu europiečiu kolega. Taip jis atskleidė dar vieną Ukrainos vadovybė žingsnį siekti gauti ir naikintuvų.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)