Eurokomisarė nepritaria J. Bidenui: iš manęs jūs nesate išgirdę, kad pandemija yra pasibaigusi

Eurokomisarė nepritaria J. Bidenui: iš manęs jūs nesate išgirdę, kad pandemija yra pasibaigusi


Už sveikatą ir maisto saugą atsakinga Europos Komisijos narė Stella Kyriakides nelinkusi pritarti JAV prezidento Joe Bideno minčiai esą koronaviruso pandemija jau yra pasibaigusi. S. Kyriakides pažymi, nors užsikrėtusių skaičius mažėja, vis tik, anot jos, privalome išlikti budrūs.


„Klausime paminėjote prezidentą Joe Bideną, bet iš manęs jūs niekada nesate išgirdę, kad pandemija yra pasibaigusi. Galiu patvirtinti, kad paskutinėmis savaitėmis yra nustatyti mažėjantys skaičiai, bet, kaip ir minėjau anksčiau, neturime prarasti budrumo“, – per susitikimą, vykusį Sveikatos apsaugos ministerijoje, kalbėjo S. Kyriakides.


EK narė paragino pasiruošti artimiausiems mėnesiams ir aktyviai tęsti vakcinaciją.


„Turime pasiruošti nelengvai žiemai. Nors atrodo, kad dabartinės COVID-19 bangos pikas praėjo, visi turime pasiruošti artimiausiems mėnesiams. Labai svarbu tęsti vakcinaciją ateinančiais mėnesiais, todėl džiaugiuosi, kad Lietuva pradėjo sustiprinančio skiepijimo neseniai patvirtintomis adaptuotomis vakcinomis kampaniją“, – kalbėjo ji.

REKLAMA


Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, dėkodamas S. Kyriakides už pasidalintą kitų Europos šalių gerąją patirtį taip pat pažymėjo, kad vakcinų tiekimo apimtys leidžia pasiruošti bet kokiems scenarijams.


„COVID-19 pandemija parodė, kad sveikatos apsaugos sistema reikalauja pertvarkų ir inovatyvaus bei holistinio požiūrio. Esu dėkingas Europos Komisijai ir komisarei už pagalbą reformuojant sveikatos apsaugos sistemą bei pasidalinant kitų Europos šalių gerąją patirtimi.


Šiandien darkart gavau patvirtinimą, kad mūsų pasirinktas kelias šalinti medicinos sistemos netolygumus, didinti bendruomenės sveikatos ir psichikos paslaugų prieinamumą, yra teisingas ir rezultatyvus. Taip pat buvo pristatyta ir teigiamai įvertinta pradėta savalaikė vakcinacija nuo COVID-19. Vakcinų tiekimo apimtys leidžia pasiruošti bet kokiems scenarijams“, – sakė sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)