J. Bidenas: COVID-19 pandemija JAV baigėsi

J. Bidenas: COVID-19 pandemija JAV baigėsi


JAV prezidentas Joe Bidenas sekmadienį transliuotame interviu teigė, kad COVID-19 pandemija šalyje baigėsi.


Kadangi COVID apribojimai šalyje iš esmės panaikinti, o kelionių skaičius grįžo į prieš pandemiją buvusį lygį, šie komentarai atspindi dabartinę JAV visuomenės padėtį.


„Pandemija baigėsi. Mes vis dar turime problemų dėl COVID. Mes vis dar daug su tuo dirbame, bet pandemija baigėsi“, – sakė J. Bidenas CBS naujienų laidai „60 minučių“ interviu, kuris buvo įrašytas, kai jis praėjusią savaitę vaikščiojo po Detroito automobilių parodą.


„Jei pastebėjote, niekas nedėvi kaukių, – sakė J. Bidenas, rankos mostu rodydamas į salę. – Atrodo, kad visi sveiki. Taigi manau, kad viskas keičiasi“.


Tačiau prezidento pastabos nuskambėjo praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai jo administracija paprašė Kongreso skirti milijardų dolerių finansavimą siekiant išlaikyti testavimo ir skiepų programas per galimą naują rudens bangą.


Praėjusią savaitę įvykęs J. Bideno, save vadinančio „automobilininku“, vizitas į Mičiganą padidino Detroito renginio, kuris organizuotas pirmą kartą nuo 2019 metų, žinomumą.


Pagrindinėje kalboje J. Bidenas akcentavo neseniai priimtus teisės aktus, kuriais remiamas JAV automobilių gamintojų perėjimas prie elektrinių transporto priemonių, taip pat dideles naujas investicijas į puslaidininkių gamybą.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)