J. Bidenas pasmerkė D. Trumpo „ekstremistinį“ puolimą prieš demokratiją

J. Bidenas pasmerkė D. Trumpo „ekstremistinį“ puolimą prieš demokratiją


JAV prezidentas Joe Bidenas ketvirtadienį savo kalboje, kuria siekė uždegti rinkėjus prieš svarbius kadencijos vidurio rinkimus, griežtai pasisakė prieš Donaldą Trumpą ir jo „ekstremistinius“ šalininkus, pavadindamas juos Amerikos demokratijos priešais.


Kalbėdamas Filadelfijoje, JAV demokratijos lopšyje, prezidentas itin aršiai užsipuolė tuos respublikonus, kurie palaiko D. Trumpo ideologiją „Padarykime Ameriką vėl didžią“ (Make America Great Again, MAGA), ir paragino savo šalininkus duoti atkirtį.


„Donaldas Trumpas ir MAGA respublikonai atstovauja ekstremizmui, kuris kelia grėsmę patiems mūsų respublikos pamatams“, – kalbėjo J. Bidenas netoli tos vietos, kur daugiau nei prieš du šimtus metų buvo priimta Nepriklausomybės deklaracija ir JAV Konstitucija.


„Jie renkasi pyktį. Jiems patinka chaosas. Jie gyvena ne tiesos šviesoje, o melo šešėlyje“, – rėžė prezidentas.


„Amerikoje nėra vietos politiniam smurtui. Taškas. Jokio. Niekada“, – perspėjo 79 metų demokratas, turėdamas omenyje pernai įvykusį JAV Kapitolijaus užpuolimą, kurį surengė užkietėję D. Trumpo šalininkai, nepanorę susitaikyti su jo pralaimėjimu.

REKLAMA


Paminėdamas šalies mastu vykstantį griežtosios linijos konservatorių puolimą prieš teisę į abortus ir baimę dėl kitų laisvių – galimybės naudotis kontracepcija ar tos pačios lyties asmenų santuokų – JAV lyderis apkaltino „MAGA pajėgas“, kad jos „pasiryžusios grąžinti šią šalį į praeitį“.


D. Trumpas ketvirtadienį vakare savo socialiniame tinkle „Truth“ atkirto J. Bidenui, sakydamas, kad prezidentas yra netinkamas eiti pareigas.


„Jei jis nenori, kad Amerika vėl taptų didi, o žodžiais, veiksmais ir mintimis jis to nenori, tuomet jis tikrai neturėtų atstovauti Jungtinėms Amerikos Valstijoms!“ – rašė D. Trumpas.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)