V. Zelenskio štabo vadovas: reikia, kad karas baigtųsi dar prieš prasidedant žiemai

V. Zelenskio štabo vadovas: reikia, kad karas baigtųsi dar prieš prasidedant žiemai


Mūšiai Ukrainoje, anot Kyjivo prezidentūros, turi būti užbaigti iki ateinančio šildymo sezono pradžios. Priešingu atveju kyla rizika, kad Rusija sunaikins šildymo ir energijos infrastruktūrą, pareiškė prezidento Volodymyro Zelenskios štabo vadovas Andrijus Jermakas.


Rusija esą jau dabar atakuoja infrastruktūros objektus.


„Tai viena priežasčių, kodėl turime imtis maksimalių priemonių, kad iki rudens pabaigos užbaigtume aktyvią karo fazę“, - pažymėjo A. Jermakas. Karas Ukrainoje tęsiasi jau beveik pusmetį.


Anot A. Jermako, Ukrainos pajėgos mėgina daryti viską, kad atsikovotų Rusijos okupuotas teritorijas. Kuo ilgiau rusų kariai galės įsitvirtinti Ukrainos teritorijoje, tuo bus sunkiau.


Rusija vasario 24 dieną pradėjo invaziją į Ukrainą. Įskaitant Krymo pusiasalį, ji yra okupavusi maždaug penktadalį kaimyninės šalies. Apie galimus sprendimus prie derybų stalo šiuo metu jokių požymių nėra.


Ragina priešintis Rusijos okupacijai


Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino Rusijos okupuotų teritorijų gyventojus priešintis. Jie saugiais kanalais ukrainiečių saugumo pajėgoms turėtų perduoti informaciją apie priešą ar kolaborantus, sakė jis trečiadienio vakarą savo tradiciniame kreipimesi.

REKLAMA


V. Zelenskis kartu pareiškė viltį, kad rusų okupantai jau netrukus spruks. „Jie jau jaučia, kad atėjo laikas bėgti iš Chersono ir apskritai iš mūsų šalies pietinės dalies. Ateis laikas, kai jie spruks iš Charkivo srities, iš Donbaso ir iš Krymo“.


V. Zelenskis prisiminė sprogimus rusų oro pajėgų bazėje Krymo pusiasalyje antradienį. Čia vienu kartu sunaikinti devyni rusų kariniai lėktuvai. Neoficialiais duomenimis, su šia ataka susiję Ukrainai lojalūs partizanai. Iš kitų okupuotų teritorijų gaunami pranešimai apie išpuolius prieš ukrainiečius, kurie bendradarbiauja su rusų okupantais.


Prezidentas paskelbė apie kerštą už Rusijos oro smūgius Dnipropetrovsko srityje, per kuriuos naktį į trečiadienį žuvo 13 civilių. Kiek karas dar truks, esą priklauso nuo Rusijos nuostolių. „Kuo didesni bus okupantų nuostoliai, tuo greičiau galėsime išlaisvinti savo šalį“,  - pažymėjo V. Zelenskis. Tai vėlgi priklauso nuo užsienio karinės pagalbos Ukrainai. Kuo ryžtingesnė ji bus, tuo greičiau Ukrainai ir Europa vėl galės gyventi laisvėje.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)