Lietuvis J.Valančiūnas toliau gins „Grizzlies“ garbę

Lietuvis J.Valančiūnas toliau gins „Grizzlies“ garbę


Lietuvis Jonas Valančiūnas apsisprendė dėl savo ateities NBA lygoje ir toliau gins Memfio „Grizzlies“ garbę. Šioje komandoje jis užbaigė ir praėjusį sezoną.


Ne vienerius metus praleidęs Toronto „Raptors“ ekipoje, J.Valančiūnas praėjusio NBA reguliariojo sezono pabaigoje buvo iškeistas. Jo vietą Kanadoje užėmė ispanas Markas Gasolis, o lietuvis iškeliavo į vienų lygos autsaiderių „Grizzlies“ gretas.


Čia jis greitai pritapo ir virto į vieną iš šios komandos lyderių. Jis per likusią sezono dalį sužaidė 19 rungtynių, per 28 minutes jis rinkdavo 19,9 taško, atkovodavo 10,7 kamuolio ir atlikdavo 2,2 rezultatyvaus perdavimo.



ESPN praneša, kad lietuvis su komanda turėtų pasirašyti trejų metų 45 mln. JAV dolerių vertės kontraktą.


27 metų lietuvis mėnesio pradžioje nutraukė kontraktą, pagal kurį kitais metais būtų uždirbęs 17 mln. JAV dolerių. Šį kontraktą jis pasirašė 2015 metais, kai su Toronto „Raptors“ susitarė dėl ketverių metų 64 mln. JAV dolerių vertės sutartį.


Dabar J.Valančiūnas kitais metais uždirbs 2 mln. mažiau, bet yra garantuotas dėl milijoninio atlyginimo dar papildomus du metus.


J.Valančiūnas „Grizzlies“ komandoje žais kartu su jaunaisiais talentais Jarenu Jacksonu ir Ja Morantu. Abu krepšininkai norėjo, kad lietuvis toliau žaistų Memfyje.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 13 (2024)

    Savaitė - Nr.: 13 (2024)