Sulankstomų telefonų teks palaukti: „Samsung“ bėdas pamatę „Huawei“ nutarė atidėti savo įrenginio prekybą

Sulankstomų telefonų teks palaukti: „Samsung“ bėdas pamatę „Huawei“ nutarė atidėti savo įrenginio prekybą


Po „Samsung Galaxy Fold“ problemų „Huawei“ atideda sulankstomo telefono paleidimą. Kinų telekomunikacijos milžinas „Huawei“ atideda naujos kartos sulankstomo telefono „Mate X“ paleidimą į prekybą iki rugsėjo, kai „Mate X“ konkurentas „Samsung Galaxy Fold“ tiesiog žurnalistų rankose pradėjo masiškai lūžti, rašo CNBC.


Naujos kartos 5G ryšį palaikantis „Huawei Mate X“ sulankstomas telefonas, kainuosiantis apie 2 300 eurų, buvo pristatytas vasarį, o prekybą planuota pradėti jau birželį, tačiau išaiškėjus „Galaxy Fold“ problemoms, tikino „Huawei“ atstovai, bendrovė nusprendė atidėti paleidimą ir dar kartą patikrinti naująjį telefoną.


„Nenorime paleisti produkto, kuris sužlugdys mūsų reputaciją“, – sakė „Huawei“ atstovai. Pasak atstovų, nepaisant JAV sprendimo įtraukti „Huawei“ į juodąjį sąrašą ir „Google“ įvedamų apribojimų, „Huawei“ yra linkęs bendradarbiauti su JAV technologijų įmonėmis.


„Nenorime kliautis vien savo sistemomis, vis dar labai norime bendradarbiauti su „Google“. Tačiau, jei mus privers, esame pasiruošę vystyti technologijas patys. Galime tai padaryti jau per artimiausius 6-9 mėnesius“, – teigė „Huawei“ atstovai.

REKLAMA


Po to, kai gegužę 5G ryšio technologijų plėtojime pirmaujantis kinų milžinas „Huawei“ buvo įtrauktas į Jungtinių Valstijų juodąjį sąrašą, bendradarbiauti su kinų bendrove atsisakė ar bendradarbiavimą apribojo tokios įmonės, kaip „Google“, procesorių gamintojai ARM, „Analog Devices“, „Intel“, „Qualcomm“, „Xilinx“ ir „Broadcom“. Taip pat su „Huawei“ bendradarbiavimą nutraukė Japonijos elektronikos milžinas „Panasonic“.


„Huawei" pastaruoju metu užplūdo kaltinimai, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei" priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei", tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)