Neringa kviečia dalytis įkvėpimu

Neringa kviečia dalytis įkvėpimu


Net dviem dideliais muzikos festivaliais vasarą pasitiko Neringa. Gražiausias Lietuvos kurortas šį sezoną kviečia ne tik poilsiauti, pramogauti, bet ir ieškoti įkvėpimo.


Fotografijų konkursas „Įkvėpti Neringos“ ragina Kuršių nerijos svečius dalytis savo unikaliomis patirtimis socialiniame tinkle „Instagram“, naudojant grotažymes #inspiredbyneringa ir #ikveptineringos. Labiausiai įkvepiančių istorijų autoriai turės galimybę apsilankyti Neringoje auksinį rudenį, bus apdovanoti kitais prizais.


Į įkvėpimo paieškas lietuviškoje sacharoje šią vasarą leisis ir vaikai. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ jiems organizuoja net 5 nemokamas kūrybines stovyklas Nidoje ir Preiloje. Lėlių teatras, šokiai, muzika, fotografija ar animacijos dirbtuvės – kiekvienam pagal pomėgius ar atostogų laiką.


Visą vasarą poilsiautojus džiugins tradiciniai renginiai: tarptautinis folkloro festivalis „Tek saulužė ant maračių“, kamerinės muzikos ir ekologijos festivalis „Nepaklusniųjų žemė“, kinematografijos ir alternatyvaus meno festivalis „Suspaustas laikas“, tarptautinis Thomo Manno festivalis, Nidos džiazo maratonas, Kuršių marių regata ir kt. Įsilies ir naujos iniciatyvos: koncertų ciklas „Nida Stories“ kvies į žymių Lietuvos atlikėjų pasirodymus Nidos liuteronų bažnyčioje, „Nida on Air“ – į koncertus prie jūros.

REKLAMA


Besidomintiesiems Kuršių nerijos istorija Šeiko šokio teatras parengė istorinę ekskursiją – šokio spektaklį „Užpustyti“, rodomą ant Parnidžio kopos.


Nors Nidos centre buvusio „Agilos“ pastato nebėra (vykdomas rekonstrukcijos projektas), kultūros ir turizmo centro veikla anaiptol nenutrūko. Priešingai, į įvairias iniciatyvas ir Neringoje jau esančias kūrybines erdves pažvelgta naujai. Visiems puikiai pažįstamoje lauko erdvėje prie maestro Vytauto Kernagio paminklo netrukus įsikurs bardų skveras – vyks žinomų jaunų lietuvių atlikėjų koncertai. Vasarą rengiamiems muzikos festivaliams ir kino projektams pritaikyta Nidos bendruomenės namų salė. Tradicinis kino festivalis „Baltijos banga“ rugpjūtį persikels į Juodkrantę.


Kuršių nerijos svečius aptarnaujantis Nidos turizmo informacijos centras nuo šiol veikia turistams lengvai pasiekiamoje vietoje – Nidos autobusų stotyje. Turizmo specialistai primena, jog Neringą lengvai pasieksite ne tik automobiliu, bet ir Pajūrio ekspresu ar iš Klaipėdos plaukiančiu laivu „Forelle“, iš Drevernos – „Gildija“.


Alternatyvias susisiekimo priemones skatinanti Neringa žengia dar vieną žingsnį ekologiško, darnaus kurorto išsaugojimo linkme. Šią vasarą daugiau kaip 10 miesto kavinių-barų ketina atsisakyti vienkartinių plastiko indų.


Partnerių informacija.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)