Lietuvoje kelių taisymui bus skirta 10 mln. eurų

Lietuvoje kelių taisymui bus skirta 10 mln. eurų


Susisiekimo ministro įsakymu uvos savivaldybėms paskirstyta 10 mln. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų, numatytų vietinės reikšmės keliams su žvyro danga asfaltuoti. Lėšų skiriama visoms 55 prašymus pateikusioms savivaldybėms.


Kaip skelbia ministerija, iš viso šalyje bus kapitališkai suremontuoti 183 kelių objektai – vietinės reikšmės keliai ir gatvės. Be to, asfaltuojami ir valstybinės reikšmės rajoniniai žvyrkeliai – jiems šiemet teko 99,3 mln. eurų šios programos lėšų.


„Tikslinės lėšos, pirmą kartą skiriamos vietinės reikšmės žvyrkeliams asfaltuoti, turėtų tapti nemažu postūmiu, gerinant Lietuvos vietinės reikšmės kelių būklę – asfaltuojant žvyrkelius bei miestų, miestelių ir kaimų gatves. Finansavimas skiriamas pagal savivaldybių prašymus, jų pačių numatytiems svarbiausiems objektams. Džiugu, kad prašymus pateikusios savivaldybės buvo pasirengusios pačios skirti ne mažiau kaip pusę asfaltavimo darbams reikalingų lėšų. Kartu sudėtos valstybės ir savivaldos lėšos leidžia gerokai išplėsti darbų mastą“, – pranešime cituojamas susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

REKLAMA


Lėšos savivaldybėms buvo paskirstytos pagal nustatytus kriterijus: 70 proc. sumos savivaldybėms teko pagal kelių su žvyro danga savivaldybėje ilgį, 30 proc. – pagal savivaldybės nuolatinių gyventojų skaičių. Be to, savivaldybės privalo ne mažiau kaip 50 proc. prisidėti prie numatytų kelių projektų finansavimo.


Anot ministerijos, kokius kelius ir gatves asfaltuoti, sprendė pačios savivaldybės. Dalis jų rinkosi kapitališkai remontuoti po vieną ar du svarbiausius vietinės reikšmės kelius, kitos numatė daugiau smulkesnių projektų. Pavyzdžiui, daugiausia gatvių sutvarkyti numato Vilniaus miesto savivaldybė – iš viso 20. Radviliškio rajone numatoma kapitališkai suremontuoti 10 gatvių ir vietinės reikšmės kelių, Akmenės ir Panevėžio rajonuose – po 7. Mažiau, bet brangesnių kelių remonto projektų planuoja Vilniaus, Šilutės ir Lazdijų rajonai.


Šių metų Kelių priežiūros ir plėtros programos sąmatoje žvyrkeliams asfaltuoti buvo numatyta daugiausia tikslinių lėšų – 109,3 mln. eurų. Iš jų 99,3 mln. eurų bus panaudota valstybinės reikšmės keliams su žvyro danga ir 10 mln. eurų vietinės reikšmės žvyrkeliams asfaltuoti. Paskirstant lėšas vietinės reikšmės keliams, įgyvendinami savivaldybių pasiūlymai dėl vietinės reikšmės kelių su žvyro danga asfaltavimo.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)