„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.

„SAVAITĖ“ REKOMENDUOJA


Renginiai sausio 16 – 22 d.


Sausio 16 d. Pirmadienis


Komedija „Žavios ir pavojingos“
Vieta: „Girstučio“ rūmai, Kaunas
Laikas: 18.30 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


Nors už lango Niujorke siaučia negailestinga žiema, geros draugės smagiai ir jaukiai šį vakarą praleis kartu. Jos senokai nesimatė, todėl Džesė, negailėdama nei laiko, nei pastangų, pasakiškai išpuošė savo naujuosius namus, iš kurių sklinda viliojantys virtuvės aromatai.


Šio susitikimo nekantriai laukia visos 6 draugės, artimos dar nuo studijų laikų. Tačiau nuo studijų laikų tęsiasi ne tik draugystė, bet ir nuoskaudų šleifas, kuris, akivaizdu, sugadins ir šį vakarą.


O gal, visgi, šį vakarą viskas bus kitaip? Gal Marta nepasirodys? Juk Džesė taip stengėsi susitikimui parinkti būtent Donaldo gimtadienio vakarą... Teisybę sakant, Marta vienintelė iš draugių turi antrąją pusę. Bet kūdikio laukiasi juk ne Marta, o Klerė...


Ramiu turėjęs būti vakaras netrukus pavirsta tikra santykių audra, keliančia grėsmę senai moterų bičiulystei. Tačiau gal būtent tokia ir yra tikra moteriška draugystė, kurioje tarpusavio supratimas ir gebėjimas atleisti tiesiog neįmanomas be pavydo, pykčio ir intrigų?

REKLAMA


Pavojingas atvirumas, rizikingas kerštas ir jautrūs prisipažinimai, riedantys nuo ašarų pakalnės – viskas apie moteris, kurios pavojingos ne tik viena kitai, bet ir sau pačioms.


Sausio 17 d. Antradienis


Komedija „Vyras po padu“
Vieta: Juozo Miltinio dramos teatras, Panevėžys
Laikas: 18 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


Sena meilė nerūdija. Be to, yra dar ir akla. Visiškai akla! Todėl atleidžia viską. Teatro komedijų meistro Miro Gavrano pjesė pasakoja apie tokią meilę, kurios neįveikė nei pilka kasdienybė, nei visuomenės pasmerkimas, nei išdavystė.


Po 20 metų santuokos Anai, kaip ir daugeliui moterų, ėmė atrodyti, kad tas jos vyras... tikras nevykėlis... Garbės žodis! Tačiau, tai buvo dar ne blogiausia, kas galėjo nutikti. Anai, geografijos mokytojai pačiam žavesy, prie viso santuokinio nusivylimo dar teko išgyventi ir viešą pažeminimą: josios Ivo, visą gyvenimą plušėjusį už grašius, skandalingai pasodina į kalėjimą už... banko apiplėšimą!!


Ir vos tik Ana susitvarko subyrėjusį gyvenimą, atrasdama ramybę savo antrojo vyro Marko, šaunaus mokyklos direktoriaus glėbyje, paaiškėja teisėsaugos klaida: Ivo, nieko nelaukęs, grįžta namo – pas savo buvusią žmoną ir jos naująjį vyrą...


Painiava šiuose namuose ir žmonių širdyse, atrodo, jau bus beviltiškai neišsprendžiama, ypač, kai Ivo susiranda naują simpatiją – žaviąją gydytoją Mariją. Ar įmanoma atleisti išdavystę ir susigrąžinti prarastą pasitikėjimą? Ar įmanoma nubraukti nusivylimą ir pasilikti tik šviesius jausmus? Ar įmanoma užsimerkti prieš aistrą trečiam žmogui, degančią mylimojo akyse? Ne, ne viskas yra įmanoma. Tačiau kas, jei ne moterys – Ana ir Marija – ras sprendimą.

REKLAMA


„Domino“ teatro žiūrovai jau yra pažįstami su dramaturgo Miro Gavrano kūryba – pagal jo pjesę pastatytas spektaklis „Mano žmonos vyras“ jau beveik 6 metus yra vienas žiūrimiausių spektaklių. Šio kroatų dramaturgo ir rašytojo kūriniai išversti į 35 kalbas, o spektakliai pagal M. Gavrano pjeses pastatyti daugiau negu 200 pasaulio teatrų. Pagal tą pačią M. Gavrano „Vyras po padu“ pjesę, adaptavus ją kino juostai, Lietuvoje pastatytas filmas, pavadinimu „Kaip pavogti žmoną“.


* * *


Po Ledu
Vieta: OKT/ Vilniaus miesto teatro studija
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


„Po ledu“ vaizduojamo pasaulio centras – konferencijų salė. Čia nėra meilės, visiems rūpi tik produktyvumas. Pagrindinis veikėjas, verslo konsultantas Paulius Niekas, visada jaučiasi kitų spaudžiamas. Šeimos ir kolegų lūkesčiai P. Nieką nuolat verčia išgyventi lyg spąstuose. Žingsnis po žingsnio pjesėje išklojamas P. Nieko gyvenimas, kur darbovietė yra svarbiausia, o asmenininė tapatybė nyksta, nes P. Nieko nuolat reikalaujama būti efektyviu ir prisitaikyti. Ar tokiomis sąlygomis įmanoma pusiausvyra tarp asmenybės ir organizacijos / visuomenės poreikių?


Pjesės autorius Falkas Richteris – vienas svarbiausių savo kartos teatro rašytojų Vokietijoje, jo kūryba žinoma ir vertinama visoje Europoje. Savo pjesėse jis analizuoja fizinę ir psichinę individo būklę bei bendrą politinę situaciją šiuolaikinėje Vakarų kultūroje. F. Richteris rašo apie ekonominio pasaulio elitą, jam priklausančių žmonių mąstymo ir veiklos būdą, šių žmonių veiklos pasekmes. Jam rūpi efektyvumo ir ekonominio augimo ideologijos, jų įtaka paprastų žmonių gyvenimui. F. Richterio tekstai yra išgyventi ir apmąstyti, veikia kaip realybė ir kinas tuo pačiu metu, gali būti laikomi ir politika, ir poezija. Kurdamas pjesę dramaturgas naudojosi apie 100 valandų dokumentine medžiaga, stebėdamas veikiančius verslo konsultantus.


Sausio 18 d. Trečiadienis


Aukštųjų mokyklų mugė 2017
Vieta: „Žalgirio“ arena, Kaunas
Laikas: 10 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


„Aukštųjų mokyklų mugė 2017“ vyks didžiausioje arenoje Lietuvoje. Čia konsultacijomis, sėkmės istorijomis, išradimais ir naujovėmis aukštųjų mokyklų atstovai dalinsis su kiekvienu norinčiu tinkamai pasirinkti
tolesnį kelią ir ateityje siekti karjeros aukštumų. Laukiami moksleiviai, jų tėvai, mokytojai bei karjeros ugdymo specialistai. Įėjimas nemokamas!


* * *


Baletas „Žydrasis Dunojus“
Vieta: Kauno valstybinis muzikinis teatras
Laikas: 18 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


Teatras ir spektaklio statytojai tikisi sukurti spalvingą, jausmingą, linksmą, tačiau kartu ir jautrų baleto spektaklį. Pastatymo meniniai sprendimai nenutols nuo tradiciniam baleto spektakliui būdingo pasakojimo. Dažnai pasitaikantį turinio ir formos supaprastinimą ar neskoningą dramatizmą kūrėjai sieks pakeisti švelnia ironija, o kūrinio idėją perteikti savitomis teatrinėmis formomis.


Kitais metais baletas „Žydrasis Dunojus“ skaičiuos šešiasdešimtuosius gyvavimo scenoje metus. Kūrybinė grupė bandys pateikti tai, ko tikisi ir laukia dauguma žiūrovų ir atlikėjų – įspūdį, klasikinę šokio tradiciją, turtingą šiuolaikinę šokio kalbą, formos šiuolaikiškumą, istorijos aktualumą ir prasmingumą.
Kūrėjai šokio kalba pasakos nesudėtingą pagrindinio veikėjo – jauno kompozitoriaus Franco – istoriją, išryškindami jos sąsajas su kompozitoriaus J. Strauss‘o biografija, siekdami išlaikyti pagarbų, jautrų ir nuoširdų santykį su jo spalvinga ir dramatiška gyvenimo patirtimi. Pastatymo autoriai pažvelgs į menininko kūrybinius ieškojimus, įkvėpimo šaltinius, socialinio statuso problemas, jo spindesio ir skurdo priešpriešas. XIX a. kūrėjo istoriją, aktualią ir šiandien, jauni teatro baleto artistai sieks perteikti lyg savo gyvenimo jaudinančią patirtį, įtraukdami į spektaklio atmosferą ir žiūrovą.



Pagrindinė spektaklio idėja – nuolatinis, šimtmečiais nesikeičiantis kūrėjo pripažinimo troškimas, meilės, įkvėpimo ir artimo bendraminčio paieškos, nuolatinė kuriančio žmogaus akistata su autentiškumo ir prasmės klausimu.


Sausio 19 d. Ketvirtadienis


Knygos „Švystelėjo kaip meteoras“ pristatymas
Vieta: M. K. Čiurlionio dailės galerija, Kaunas
Laikas: 17 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


Literatūrologė S. Daugirdaitė už naujausią knygą „Švystelėjo kaip meteoras: 1965-ieji su Simone de Beauvoir ir Jeanu Pauliu Sartre’u“ (Vilnius: Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2015) ir literatūros bei kultūros tekstus, svarstančius aktualius literatūros recepcijos, funkcionavimo visuomenėje klausimus, besibaigiant 2016-iesiams apdovanota vienintele literatūros kritikams skirta Vytauto Kubiliaus premija.


Tai knyga apie pasaulinio garso intelektualų – prancūzų filosofų ir rašytojų Simone’os de Beauvoir ir Jeano Paulio Sartre’o – viešnagę Lietuvoje 1965 m. vasarą. Remiantis to meto spaudos duomenimis ir vėliau pasirodžiusiais prisiminimais, studijoje siekiama rekonstruoti viešnagės detales, aptarti atsiminimuose fiksuojamus faktus ir jų interpretacijas, analizuoti, kodėl lietuvių intelektualai taip sureikšmino šį apsilankymą, kaip jis buvo prisimenamas, kas pabrėžiama kaip svarbiausia. Kitaip sakant, ieškoti atsakymų, ką ši viešnagė kalba apie mūsų mąstymą bei vertybes.


Autorės žodžiais, „Lietuvos, okupuotos mažos šalies, intelektualams Simone‘os de Beauvoir ir Jeano Paulio Sartre’o viešnagė teikė pasididžiavimo savimi ir vilties, kad mūsų kultūra gali būti įdomi kitiems. Žvelgiant iš pusės šimtmečio perspektyvos atrodo, kad tai ir yra didžiausia šio prancūzų intelektualų apsilankymo Lietuvoje 1965-ųjų vasarą prasmė.“


Knyga iliustruota autentiškomis nuotraukomis, to meto spaudos iliustracijomis, meno kūrinių reprodukcijomis.


* * *


Migrantų istorija „VERTĖJAS“
Vieta: Vilniaus Kamerinis teatras
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


Paprasta paprasto migranto istorija - tik viena iš daugybės panašių, kartu – unikali. O jei kiekvieną jų patyrinėtume pro padidinamąjį stiklą, atsivertų ir dalelė tautos bei šalies istorijos, ir jos žmonių kompleksai, ir didžiausios viltys. Gali pabėgti iš savo gimtojo miestelio, pabėgti nuo smurtautojų, o gal skolų ar nepritekliaus, nuo šalto lietaus, bet nuo savęs nepabėgsi. Meilė ir neapykanta, prisiminimai ir ambicijos per geografinį atstumą sužadina jaudinantį artumo jausmą.


Pagrindinis „Vertėjo" veikėjas – Julius, patyręs Sąjūdžio euforiją, padėjęs Lietuvai susikalbėti su anglakalbiu pasauliu. Po dvidešimties metų jis jau gyvena Buenos Airėse. Kiekvieną rytą Julius sulaukia skambučių iš Jungtinės Karalystės ligoninių, policijos nuovadų, migracijos tarnybos ar socialinės rūpybos centrų, kad padėtų į bėdą patekusiems tautiečiams susikalbėti su vietos pareigūnais, gydytojais, biurokratais. Po darbo valandų jis galėtų mėgautis vien saule, palmėmis ir salsos ritmais mylimojo draugijoje. Tačiau vienas skambutis gali būti lemtingas. Pastebėsite: Julius – ne tik vertėjas. Jis – ir psichologas, kuris tiek įsitraukia į svetimus gyvenimus, kad galiausiai atsiduria akistatoje ir su savuoju...

REKLAMA


Sausio 20 d. Penktadienis


ADVENTUR 2017
Vieta: Litexpo Lietuvos parodų ir kongresų centras, Vilnius
Laikas: 10 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


5-oji tarptautinė turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda ADVENTUR 2017
data: sausio 20-22 dienos
Vieta: Lietuvos parodų ir kongresų centras "Litexpo", 3, 4, 5 ekspozicijų salės


ADVENTUR – vienintelė tarptautinė turizmo, kelionių ir aktyvaus laisvalaikio paroda Lietuvoje, kuri yra orientuota į turizmo paslaugų ir aktyvios gyvensenos skatinimą.
Trijų dienų nuotaikingas mini turas ADVENTUR visus kvies aplankyti dar nepažintus Lietuvos kampelius, egzotines pasaulio šalis, pasiūlys idėjų, kaip keliauti su šeima, bendradarbiais, kaip užsienyje rengti šventes, išmokys atsakingai rinktis, planuoti ir organizuoti savo išvykas, siūlys išmėginti aktyvias pramogas, pristatys naujausias atostogų kryptis ir kvies įsigyti keliones pigiau. Turizmo verslo atstovai parodos lankytojams yra parengę ne tik daugybę dovanų ir prizų bet ir išskirtines nuolaidas. ATEIK PASIRUOŠĘS ATRASTI!


ADVENTUR 2017 tema – Paragauk pasaulio. Paragauk Lietuvos.
Autentiška  Lietuva.  Kulinarinis paveldas  Lietuvos regionuose. Įvairių šalių patiekalai. Kelionių įspūdžiai per maisto ragavimą.


Parodos akcentas – Lietuva – piliakalnių kraštas.
2017 metai vyriausybės nutarimu skelbiami „Piliakalnių metais“.


* * *


Lietuvos HIP HOP’ o muzikos apdovanojimai
Vieta: Menų fabrikas LOFTAS, Vilnius
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


Svarbiausias metų Hip-Hop muzikos renginys Lietuvoje sugrįžta!
Kaip ir kasmet, rinksime ir sveikinsime labiausiai praeitais metais nusipelniusius Hip-Hop muzikos atlikėjus, o pasirodymus surengs visas būrys šio žanro naujokų bei senbuvių.


* * *


Jelena Vaenga koncertas
Vieta: „Švyturio“ arena, Klaipėda
Laikas: 19 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


Jos kūryba ir asmeninis gyvenimas vieniems kelia susižavėjimą, kitiems – nepasitenkinimą. Ji bylinėjasi su dešimtimis žiniasklaidos priemonių, kurios itin įkyriai kišasi į jos asmeninį gyvenimą, tačiau tik nedaugelis žmonių žino, kad Vaenga – stebėtinai pažeidžiama, jautri, meninės sielos, svajinga ir linksma asmenybė.


Sausio 21 d. Šeštadienis


Sporto iššūkis - įkvėptas Nike ir Impuls. Kaunas 2017
Vieta: Kauno sporto halė
Laikas: 10 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


2017 m. sausio 21 d., jau antrą kartą, Kauno sporto halėje, Tavęs laukia sporto festivalis, kuriame puikiai jausis tiek mėgėjas, tiek profesionalas. Save išbandyti galėsite 8 skirtingose fitneso treniruotėse su geriausiais aukšto lygio treneriais profesionalais.


10:00-10:50  Joga Giedrius Rėbžda („Kauno jogos studija")
11:00-11:30  NTC (Nike Training Club) Agnė Mickevičiūtė Butienė, Martyna Šapalaitė, Tomas Kizelis ("Impuls")
11:40-12:30  Functional training Inga Mačiulytė („Impuls")
12:40-13:30  Zumba Agnė Mickevičiūtė Butienė, Daiva Cvilikienė („Impuls")
13:40-14:10  NTC in pairs Inga Mačiulytė, Martyna Šapalaitė, Agnė Mickevičiūtė Butienė, Tomas Kizelis („Impuls")
14:20-14:50  Combat Daugirdas Šemiotas („Impuls")
15:00-15:50  Dance Virgilijus Želvys, Agnė Girniūtė („Linija")
16:00-16:50  Pilates/Balance Kristina Zaičenkovienė („Impuls")


Rekomenduojame turėti kilimėlį savo patogumui.


Be treniruočių, sporto halės erdvėse bus įsikūrusi prekybos erdvė, kuriuoje galėsite įsigyti įvairių maisto papildų sportui, sportinę aprangą bei inventorių ir t.t. Poilsio erdvėje jaukiai atsikvėpsite minkštasuoliuose. Kad būtų kuo patogiau bus saugoma rūbinė, dušai ir persirengimo kambariai.


Ateik į „Sporto iššūkis. Įkvėptas Nike ir Impuls. Kaunas 2017“ – bus daug šviesų, garso, ritmo, prakaito ir daug gerų emocijų, nes Tavęs laukia 340 min. treniruočių!


* * *


Freaks on floor „Acoustic Waves“
Vieta: Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilnius
Laikas: 18 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


„Freaks On Floor“ tęsia tradiciją ir kviečia klausytojus į akustinį koncertą Šv. Kotrynos bažnyčioje sausio 21 dieną.


Lapkričio mėnesį išleidusi ketvirtąjį albumą „Waves“, grupė grįžta į muzikantų mėgiamą Šv. Kotrynos bažnyčią surengti dar vieną nuostabų koncertą. „Šį kartą viskas bus šiek tiek kitaip, – teigia grupės vokalistas Justinas Jarutis. “Norime atlikti kuo daugiau naujojo albumo dainų bei gerai žinomus kūrinius“.


Išskirtiniu apšvietimu rūpinsis šviesų meistras Arvydas Buinauskas.


Išgirskite, kaip „Body & Soul”, „Waves”, „Star”, „Hold On To Me” suskambės po šv.Kotrynos bažnyčios skliautais.


Sausio 22 d. Sekmadienis


VLADAS BAGDONAS „Autorinis vakaras“
Vieta: Kauno valstybinis lėlių teatras
Laikas: 17 val.


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.


Retai Lietuvoje viešintis, bet mylimas ir pasiilgtas Lietuvos kino, teatro ir televizijos aktorius VLADAS BAGDONAS surengs autorinį koncertą visiems savo kūrybos gerbėjams. Tai reta proga pamatyti ir išgirsti aktorių, kurio milžiniškas indėlis į Lietuvos teatro istoriją yra įvertintas Nacionaline kultūros ir meno premija.
Nuo 1970-ųjų Vladas Bagdonas Lietuvos scenoje įkūnijo legendinius vaidmenis: Daukantą, Pirosmanį, Otelą, Faustą, Zorbą, bendradarbiavo su režisieriais: Dalia Tamulevičiūte, Jonu Vaitkumi, Eimuntu Nekrošiumi. Pastaruoju metu aktorius daug dirba – vaidina teatre ir filmuojasi – Rusijoje. Už pagrindinį vaidmenį Pavelo Lungino filme „Dirigentas" tarptautiniame Šanchajaus kino festivalyje buvo pripažintas geriausiu aktoriumi. Savo asmeniu Vladas Bagdonas simbolizuoja aukštos klasės aktorystę, o populiarumą Rusijoje kukliai aiškina tik rusų kalbos mokėjimu ir pažintimis; nedarbą Lietuvoje – asmeniniais trūkumais: „Išsisėmiau, nusibodau".
Koncerte išgirsite senų, laiko patikrintų dainų bei naujų, dar negirdėtų kūrinių, atliekamų giliu, sodriu, hipnotizuojančiu Vlado Bagdono tembru. Gaila, bet dažniau scenoje aktorių mato užsienio, nei Lietuvos žiūrovai – tai reta galimybė išgirsti dainuojantį aktorių.
Tad nepraleiskite šios retos galimybės...


„Savaitė“ rekomenduoja: renginiai sausio 16 – 22 d.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 17 (2024)

    Savaitė - Nr.: 17 (2024)