LSDDP pakeitė pavadinimą – tapo Lietuvos regionų partija

LSDDP pakeitė pavadinimą – tapo Lietuvos regionų partija


Kernavėje įvyko neeilinis Seimo nario Jono Pinskaus vadovaujamos Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) suvažiavimas, kuriame partija pakeitė pavadinimą ir tapo Lietuvos regionų partija. Suvažiavime partijos pirmininko pavaduotoju buvo patvirtintas Seimo narys Zigmantas Balčytis.


„Kaip suvažiavimo, į kurį susirinko ypač gausus būrys delegatų, metu sakė partijos pirmininkas J. Pinskus, partija įgauna naują kryptį – tampa Lietuvos regionų partija su nauja programa, įstatais, o svarbiausia – unikaliu, novatorišku, šalies regionus ir juose gyvenančius žmones, jų tikėjimą geresne dabartimi ir ateitimi atspindinčiu identitetu“, – rašoma Lietuvos regionų partijos pranešime spaudai.


Lietuvos regionų partija praneša, kad identitetą, kurį sudaro partijos emblema ir vėliava, sukūrė Agnė Andruška.


Partijos suvažiavime pristatydama identitetą, A. Andriuška atviravo, kad jai yra didžiulė garbė sukurti partijos identitetą, kurio esmė ir kertinė vertybė – kiekvieno regiono savitumas su unikalia istorija, papročiais, tradicijomis.

REKLAMA


„Nepaisant skirtumų, Lietuvos regionai yra šalies pamatas, o kiekvienas „regiono gyventojas“ turi tapti klestinčio, laisvo ir laimingo žmogaus epitetu. Tik girdimi, susitelkę, būdami vieningi, turėdami bendrą tikslą, Lietuvos regionai turės šviesią ateitį. Mylinčią, išmintingą ir laimingą.


Tad Lietuvos regionų partijos vienas iš prioritetų – daryti viską, kad šis procesas nenutrūktų, o dar sparčiau judėtų pirmyn. Kad žmonių akyse matytųsi meilė savam kraštui, girdėtųsi jautrios istorijos apie sugrįžimą namo, į savo gimtinę, iš ilgų klajonių po tolimus kraštus tam, kad kurtų savo ateitį čia“, – akcentuojama partijos pranešime spaudai.


Pažymima, kad Lietuvos regionų partijos gretas kiekvieną dieną papildo vis nauji nariai, o šio neeilinio suvažiavimo metu partijos pirmininko pavaduotoju buvo patvirtintas naujas partijos narys, Seimo narys, Seimo Audito komiteto pirmininkas, sukaupęs didžiulę patirtį būdamas europarlamentaru, Zigmantas Balčytis – patyręs ir atsakingas politikas, puikiai išmanantis šalies regionų situaciją, vidaus ir užsienio politiką. Taip pat pristatyta dešimt naujai įkurtų partijos skyrių pirmininkų.

REKLAMA


Suvažiavime vienbalsiai pritarta naujai parengtai programai, diskutuota ir pritarta partijos įstatams, patvirtinta nauja Taryba bei Prezidiumas.


Anot partijos pirmininko J. Pinskaus, būtent šio suvažiavimo metu atverstas visiškai naujas partijos veiklos puslapis, o visiems bendražygiams jis linkėjo sėkmės, kūrybiško darbo, telkiančio bendram tikslui.







  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 11 (2024)

    Savaitė - Nr.: 11 (2024)