Prokuratūra ėmėsi veiksmų dėl A. Paleckio asociacijos: vyksta kratos, reiškiami įtarimai

Prokuratūra ėmėsi veiksmų dėl A. Paleckio asociacijos: vyksta kratos, reiškiami įtarimai


Generalinė prokuratūra skelbia, kad ikiteisminiame tyrime dėl asociacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ ir su juo susijusių asmenų galimo veikimo prieš Lietuvos Respubliką, ketvirtadienį atliekamos kratos, teikiami pranešimai apie įtarimus ir atliekami kiti suplanuoti tyrimo veiksmai. Teigiama, kad šiuo metu sulaikytų asmenų nėra.


„Atsižvelgiant į šio ikiteisminio tyrimo ypatumus bei būtinus tyrimo sėkmei užtikrinti taktinius sprendimus, jokia kita detalesnė informacija apie įtariamuosius, jų skaičių, asmenybes, kitus proceso dalyvius, procesinių veiksmų rezultatus bei kitus turimus ikiteisminio tyrimo duomenis kol kas nebus teikiama“, – rašoma Generalinės prokuratūros pranešime spaudai.


Pažymima, kad ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 118 straipsnio 1 dalį pradėtas šių metų rugpjūčio 5 d.


Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas, tyrimą atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

REKLAMA


„Taip pat primename, kad Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai savo iniciatyva šių metų liepos 15 d. pradėjo tyrimą dėl minėtos asociacijos įsteigimo aplinkybių ir gindami viešąjį interesą kreipėsi į teismą dėl šios asociacijos likvidavimo. Prokuratūros vertinimu tikrieji šio juridinio asmens steigimo tikslai yra neteisėti ir prieštarauja viešajai tvarkai“, – taip pat akcentuojama pranešime


Spalio 17 d. Vilniaus regiono apylinkės teismo Vilniaus rajono rūmuose vyko parengiamasis posėdis, kurio metu atsakovo atstovas pateikė reikalavimą nušalinti šios bylos nagrinėjimui paskirtą teisėją. Sprendimą dėl pareikšto nušalinimo turi priimti šio teismo pirmininkė.








  • Paskutiniai numeriai

  • Savaitė - Nr.: 16 (2024)

    Savaitė - Nr.: 16 (2024)